Zeven doodzondes die wel goed voor je zijn

Bron: Citizendangerx (Flickr.com)We hebben allemaal wel eens gehoord van de ‘zeven doodzondes’. Een uitdrukking dat suggereert dat we een serieus gebrek in ons karakter hebben en dat daden die voortkomen uit dit gebrek een dodelijk gevolg zou kunnen hebben. Maar een zogenaamde doodzonde hoeft niet per se negatief te zijn. Het zou ook kunnen leiden tot geluk.
Lust
Lust gaat over passie, het nastreven van iets, vaak zonder logica. Om je doel te bereiken, kost niets je teveel moeite en ontbreekt het je nooit aan motivatie. Lust kun je dus goed gebruiken om gelukkig te worden.
Gulzigheid
Gulzigheid geeft geluk voor korte tijd en heeft op lange termijn vaak nadelen. Maar dat hoeft niet. Geniet van wat je hebt en verlang gerust naar meer. Maar zorg ook dat je gelukkig kunt zijn zonder al die spullen.
Hebzucht
Hebzucht hoeft niet per se slecht te zijn: het is maar waar je hebberig in bent. Wanneer je bijvoorbeeld hebberig bent op het gebied van gezondheid, lachen of liefde, kun je nooit teveel willen.
Luiaard
Soms is het goed om lui te zijn. Zou je eigenlijk de was moeten strijken, maar heb je veel te weinig energie? Dan is een avondje lui in bad waarschijnlijk het beste voor je op dat moment.
Toorn
Toorn en woede zijn niet zo schadelijk als je zou denken. Het is soms beter om een uitbarsting te hebben, dan alles op te kroppen. Dat levert op de langere termijn vaak alleen maar meer ellende op.
Jaloezie
Als je altijd denkt dat het gras groener is bij de buurman, kunnen we je uit de droom helpen: dat is het niet. Die persoon heeft vaak net zoveel ellende als jij hebt. Maar soms is jaloezie goed: het laat je harder werken om ook dat groene gras te bereiken. Toch is het belangrijk om perspectief te houden en jezelf niet te verliezen in het jaloerse gevoel.
Trots
Trots wordt pas een probleem als het richting arrogantie gaat. Maar je mag best trots zijn op wat je hebt bereikt. Je hebt het tenslotte niet voor niets gedaan.
Bron: Huffington Post
Lees ook
Zit er goed katoen in jouw papiergeld?
Marathonlopers werden vrijwilligers
Kies voordelig voor groene stroom