Zeven ideeën om een massageolie te gebruiken

Massage Olie
Foto: Naomi King Via Flickr.com

 
Een massage geven of krijgen is heerlijk. Maar wist je dat je een massageolie voor meer doeleinden kunt gebruiken? Voor als je even geen tijd hebt om jezelf of iemand anders te masseren of als multifunctioneel (afvalbesparend) product in je badkamer.
Een massageolie bestaat vaak uit een basisolie zoals amandel, abrikozenpit of zonnebloemolie (of een combinatie) en een geurende etherische olie. Heel bekend is lavendel om te ontspannen of juist een citrus of eucalyptusgeur om weer opgepept mee te raken. Daarnaast bestaat er een arsenaal aan meer zwoele geuren zoals rozen en ylang-ylang. Wanneer je kiest voor een zuivere, dus biologische of in ieder geval volledig natuurlijke, massageolie kun je die prima voor meer beautytoepassingen gebruiken.
Make-up remover
Elke (kwalitatieve) olie kan gebruikt worden om make-up te verwijderen, dus ook een massageolie. Vooral één op basis van zonnebloemolie is heerlijk zacht voor je gezicht.
Serum
Masseer een lekkere olie onder je dag of nachtcrème voor een extra boost. Je kunt ‘m ook zonder moisturizer gebruiken.
(voet/hand)badolie
Sprenkel een paar druppels in een (voet/hand)bad voor een heerlijk ontspannend (lavendel) of verkwikkend (citrus) bad.
Lichaamsolie
Vind je het lastig om een massageolie als lichaamsolie te gebruiken omdat hij bijvoorbeeld wat dikker is en daardoor moeilijk uitsmeert? Doe een beetje op een puff of scrubspons en gebruik ‘m onder de douche. Je huid is daarna zacht en gevoed.
Haarserum
Een paar drupjes in droge haarpunten doen wonderen. Hou het zeker bij fijn of dun haar wel echt bij je haarpunten, want anders krijg je vet haar.
Parfum
Oké, de geur is misschien niet zo complex als een echt parfum maar waarom niet? Een massageolie die heerlijk ruikt kun je prima als parfum gebruiken. Druppel een paar druppeltjes in je hals of op je polsen en geniet van de geur.
Instant ontspanning
Problemen met slapen? Gestrest? Masseer een paar druppeltjes massageolie met lavendel op je slapen en geniet van het instant zen zijn.


 

Over de schrijver