Zingeving op je mobiel

258771270 635C2D4778
Foto: Colormeblu, Flickr

In het dagelijks leven kan het soms lastig zijn om tijd te maken voor bezinning. Toch zijn er manieren om ook in je drukke leven een moment van rust in te bouwen, al is het maar in de trein of op je werk.
Inspiratie
Voor je dagelijkse dosis inspiratie en motivatie hoef je niet ver te zoeken. Er bestaan heel veel apps met een bijna oneindige voorraad aan inspirerende citaten. Als je je inspiratie liever in je mailbox ontvangt, dan isWoorden van inspiratie een goede tip.
Op World of inspiration vind je ook allerlei citaten, maar dan Engelstalig en ingedeeld in verschillende categorieën. Zo kun je wat specifieker zoeken.
Ben je actief op Twitter, dan is @365Inspiratie een aanrader. Dagelijkse waarheden die je motiveren het beste uit jezelf te halen.
Filosofie
Starend uit het raampje van de trein, dwalen je gedachten vaak al snel af. Leuk om over na te denken zijn de tweets van @tuimeltekst. Het zijn korte teksten die je raken, aan het denken zetten, of een glimlach op je gezicht toveren. Met de hashtag #ttekst kun je zelf ook mee-twitteren!
Een aanrader voor twitteraars is ook de Dalai Lama. Ja, je leest het goed. @DalaiLama twittert mooie uitspraken over liefde, compassie en geluk.
Verder is er aan elke filosoof wel een app toegewijd, met zijn belangrijkste uitspraken. Ook vind je door simpelweg te zoeken op ‘filosofie’ quizzen om je kennis over filosofie te testen.
Ontspanning
Om aan yoga te doen hoef je al lang geen cursus meer te volgen. Voor alle soorten smartphones bestaan er apps waarmee je door middel van foto’s en filmpjes de beginselen van yoga kunt leren, zoals Daily Yoga voor Android en Yoga Free voor de iPhone. In het begin misschien even wennen, maar al snel werkt het heel verslavend.
Mediteren wordt een stuk makkelijker met het gebruik van meditatiemuziek. Die vind je gewoon op YouTube. Ook zijn er apps waarmee je uit verschillende soorten muziek kunt kiezen.
Als je liever wegdroomt bij foto’s kun je @Wereldpics volgen op Twitter. Foto’s van bijzondere plaatsen over de hele wereld.
Lees meer over zingeving

Volg Ode ook op TwitterFacebook, en via de digitale nieuwsbrief, of neem een proefabonnement op Ode voor slechts €5,00 per maand

Over de schrijver

1 gedachte over “Zingeving op je mobiel”

Reacties zijn gesloten.