Zo ga je groen op wintersport

Larsjuh, Flickr.com
Larsjuh, Flickr.com

Tijdens een wintersportvakantie zie je het liefst zo min mogelijk groen en zoveel mogelijk wit. Maar dat betekent niet dat je wintersport niet groen kan zijn. Wintersporten en het milieu minimaal belasten gaan namelijk goed samen. Met deze tips ga je groen op wintersport.

Vervoer
De reis op zich heeft de grootste impact op het milieu, zeker als je met het vliegtuig gaat. Kies daarom eens voor de trein, dat vormt de minst grote aanslag op het milieu. Ga je liever met de auto? Rijd dan zuinig, controleer je bandenspanning en kijk of je de skibox niet thuis kunt laten. Een skibox verhoogt het brandstofverbruik  namelijk met 10 tot 20 procent.
Bestemming
Ook zorgvuldig een bestemming kiezen loont. Mijd de grote skidorpen en bezoek kleinere bestemmingen. Dan wordt de druk verdeeld over een groter gebied, waardoor de kans op (permanente) schade aan de natuur veel kleiner wordt. En kijk ook eens naar autovrije dorpen, zoals Riederalp in Zwitserland. Deze dorpen zijn familievriendelijk en je vindt er alles binnen loopafstand. Een auto heb je daar dus niet nodig.
Sporten
Kan het skiën zelf ook nog groener? Absoluut. Beperk je tot het skiën op de openbaar toegankelijke delen van de piste. Daar ligt meestal voldoende sneeuw en hoef je niet bang te zijn dat je de graslaag onder de sneeuw beschadigt. En laat de piste ook gerust eens een dag links liggen; skioorden lenen zich ook voor prachtige wandelingen of gewoon een rustig dagje lezen.
Bronnen: BNR, SaveOurSnow.com
Lees ook:
5 tips om je afval-voornemens groen te maken
Obama zorgt voor 4 x zoveel groene energie
Britse dokters: 130 km/u is ongezond en niet goed voor economie

1 gedachte over “Zo ga je groen op wintersport”

  1. Pingback: Zo ga je groen op wintersport – hetkanWel.nl | ZWITSERLAND

Reacties zijn gesloten.