Zo haal je echt alles uit een pak yoghurt

Het Pak Is Altijd Halfvol!
Het Pak Is Altijd Halfvol!Je kent het wel, het pak yoghurt is bijna leeg, maar je krijgt dat laatste restjes er net niet uit. Je knijpt wat, drukt hier en daar de nog wat klodders er uit. Je vingers onder de yoghurt en een vlek in het tafelkleed. Open knippen dan maar? Of toch maar weggooien. Nee! Het antwoord is nog makkelijker: Je hoeft alleen dit filmpje te kijken. Zo haal je echt alles uit een pak yoghurt en het scheelt ook nog eens ruimte in je prullenbak!

Voor nog meer tips tegen voedselverspilling kun je Daisy Scholte volgen via Facebook en Twitter.

[adrotate banner = “41”]

Meer tips van Daisy op hetkanWel vind je hier:
Wat is jouw voedselafdruk?
Zo houd je uien langer goed
Houdbaarheid van een ei testen
Met oud brood bakken
Nooit meer brood verspillen

Daisy werkt samen met het Voedingscentrum aan de campagne, Hoezo50kilo, om haar ideeën en tips tegen voedselverpilling met een groter publiek te delen.Tijdens haar studies had zij altijd bijbaantjes in de horeca. Daar zag ze liters soep door de wc gespoeld worden en vroeg ze zich af of de buffetbroodjes alleen voor de container gebakken werden. Zij besloot daar zelf niet meer aan bij te dragen en ging op zoek naar zoveel mogelijk manieren om verspilling te voorkomen. Naast haar werk voor de campagne is Daisy freelance filmmaker en journalist.

Hier lees je wat het Voedingscentrum nog meer doet tegen verspilling.

Over de schrijver

6 gedachten over “Zo haal je echt alles uit een pak yoghurt”

  1. Even open knippen met een allesknipper, stevige schaar en dan een flessenlikker gebruiken: levert én meer op én je ben niet gebonden aan 1 merk, waarvoor jullie nu reclame maken.

  2. Huh? Is dit bijzonder? Dit is er thuis bij ons met de paplepel (of toetjeslepel in dit geval) in gegoten. Het scheelt zowat een hele bak vla!

Reacties zijn gesloten.