Zo hergebruik je je ‘take out’-bakje

EvanHahn, Flickr.com
EvanHahn, Flickr.com

Bijna iedereen eet wel eens een frietje, portie kibbeling of iets anders buiten de deur, wat geserveerd wordt in een plastic bakje. Wie de negatieve impact daarvan toch wil beperken, kan het bakje hergebruiken. Hier lees je een aantal leuke en praktische manieren om meer te doen met je plastic ‘take out’-bakje.

1. Verfbakje

Ben je weer door je verfbakjes heen? Een voormalig frietbakje doet prima dienst als vervangend verfbakje. Veel goedkoper en makkelijker. Je kunt het bakje na gebruik afwassen of dan alsnog weggooien.

2. Etensbakjes

De doosjes die je krijgt bij een menu of een hamburger, zijn handig om eten in te bewaren. Ze zijn niet heel stevig, maar kunnen prima gebruikt worden als je je gasten nog iets mee naar huis wilt geven, of als je traktaties naar werk of school wilt vervoeren.

3. Kweekbakjes

Maak gaatjes in de bodem van de bakjes, vul ze met grond en plant er zaadjes in. Zo kun je vast het een en ander opkweken, voor je het overplant in de tuin of in een grotere bak. Als je het hele jaar door je bakjes bewaart, heb je er zo rond de lente meer dan genoeg om al je zaailingen over te verdelen.

4. Schepje

De stevigere bakjes kunnen goed dienst doen als schepje. Bakjes die je weer kunt sluiten gebruik je eenvoudig om iets vies op te pakken en het vervolgens in de prullenbak of kliko te deponeren. Hiervoor kun je ook goed drink- of ijsbekers gebruiken.

5. Organiseerstation

Liggen jouw paperclips, nietjes en andere bureauspulletjes ook overal verspreid? Pak een paar bakjes en sorteer alles netjes. Je kunt eventueel zelfs een hele lade inrichten met bakjes in verschillende vormen. Zo houd je alles overzichtelijk.

6. Bewaarruimte voor adapters

Grotere dozen kun je gebruiken om adapters en stekkerblokken in te doen. Zo voorkom je dat de dragen door elkaar raken. Je kunt de doosjes bovendien netjes stapelen, waardoor ze minder veel ruimte innemen. Ook handig: schrijf op elk doosje wat erin zit, dan hoef je ze niet open te maken om te kijken.

7. Sieradendoosjes

Gebruik de bakjes om je sieraden en accessoires in op te ruimen. Sorteer ze op soort en zorg ervoor dat je nooit meer hoeft te zoeken naar dat ene paar oorbellen of die mooie riem.

Bron: MNN.com

Lees ook:

Albert Heijn is duurzaamste supermarkt

Deutsche Bahn gaat gegevens treinreizigers verkopen aan fastfood restaurants

Meer dan 11.000 oerwoudvrije kaasjes besteld

1 reactie op “Zo hergebruik je je ‘take out’-bakje”

Reacties zijn uitgeschakeld.