Zo hoog kan het water bij jou thuis komen te staan

Logo Van Overstroomik.nl
Logo Van Overstroomik.nl

Klimaatverandering is ook in 2015 volop in het nieuws. Opwarming van de aarde en zeespiegelstijging bedreigen volgens klimaatwetenschappers ook Nederland. Verschillende kaarten laten zien hoe Nederland er uit zal zien als gevolg van klimaatverandering. Daarmee is het echter lastig in te schatten wat de gevolgen in jouw dorp of stad zullen zijn. Een website brengt daar verandering in.

Risicogebieden

Wil je direct weten of de plek waar jij woon een risicogebied is? Dan kun je daar simpel achter komen door op overstroomik.nl je postcode in te vullen. De website van de overheid laat vervolgens direct zien wat bij jou de waterhoogte is. Zo blijkt dat het water in Almere tot maximaal 3,5 meter kan komen te staan. Maastrichtenaren hoeven zich echter, door de hoge ligging, geen zorgen te maken. Den Haag, het politieke centrum van Nederland, moet echter ook rekening houden met maximaal 3,5 meter water.

Moeten we ons echter zorgen gaan maken? Niet direct. Op het moment is de kans op een erge overstroming klein. Maar in ons polderland is het verstandig om goed voorbereid te zijn.

Alles nieuws over het klimaat vind je hier.

Bron: overstroomik.nl

Over de schrijver

1 gedachte over “Zo hoog kan het water bij jou thuis komen te staan”

  1. jammer dat de site niet goed werkt na het invullen van de postcode wil ik het filmpje over de overstroming bekijken in volledig scherm. word de hele pagina volledig scherm dat schiet niet erg op.

    vriendelijke groeten Jack Niewold

Reacties zijn gesloten.