Fifty shades of Waste: Zo houd je uien langer goed

Fifty Shades Of Waste: Zo Houd Je Uien Langer Goed
Fifty Shades Of Waste: Zo Houd Je Uien Langer Goed



Ze stinken en ze maken ons aan het huilen, maar toch kunnen we niet zonder. Nee, ik heb het niet over mannen. Ik heb het over uien! In elke keuken worden ze gebruikt, van Azië tot aan Afrika, Europa en Amerika, iedereen heeft ze in huis. Als we er dan toch zo gek op zijn, laten we ze dan vooral niet verspillen. Met deze super handige tip voorkom je dat uien bij het bewaren vochtig worden en gaan schimmelen.

Video: Zo houd je uien langer goed

Meer tips van Daisy op hetkanWel vind je hier:
Houdbaarheid van een ei testen
Met oud brood bakken
Nooit meer brood verspillen

Daisy werkt samen met het Voedingscentrum aan de campagne, Hoezo50kilo, om haar ideeën en tips tegen voedselverpilling met een groter publiek te delen.Tijdens haar studies had zij altijd bijbaantjes in de horeca. Daar zag ze liters soep door de wc gespoeld worden en vroeg ze zich af of de buffetbroodjes alleen voor de container gebakken werden. Zij besloot daar zelf niet meer aan bij te dragen en ging op zoek naar zoveel mogelijk manieren om verspilling te voorkomen. Naast haar werk voor de campagne is Daisy freelance filmmaker en journalist.

Je kunt haar volgen via Facebook en TwitterHier lees je wat het Voedingscentrum nog meer doet tegen verspilling.

Over de schrijver

13 gedachten over “Fifty shades of Waste: Zo houd je uien langer goed”

  1. Pingback: Gouwe ouwe supertip: zo houd je sla wekenlang goed

  2. Pingback: Supertip: Eieren scheiden en bewaren - hetkanWel.nl

  3. Pingback: Goed om te weten: Verschil tussen de THT en TGT-datum - hetkanWel.nl

Reacties zijn gesloten.