Zo krijg je de juiste zonnepanelen voor een goede prijs

Foto: wikimedia commons

(Advertorial) Voordat er zonnepanelen op je dak liggen komt er heel wat op je af. Bespaarbazaar zorgt ervoor dat je met goed advies en kwaliteitszonnepanelen langdurig kunt genieten van goedkope zonnestroom.
Zonnestroom is zo voordelig omdat je over elektriciteit die je zelf opwekt geen belasting hoeft te betalen. Met zonnepanelen ben je 8 ct per kwh kwijt, terwijl je bij reguliere energiebedrijven bijna het drievoudige (23 ct per kwh) voor elektriciteit betaalt.
Maar voordat de panelen op je dak liggen, moet je veel keuzes maken. Welke soort installatie past het beste bij mijn dak? Voor welk merk kies ik? En hoe weet ik dat de fabrieksgarantie van 25 jaar gewaarborgd is? Op deze en vele andere vragen heeft Bespaarbazaar het antwoord. Bespaarbazaar levert momenteel gemiddeld 4-5 systemen per dag, en werkt met montagepartners die al 10 jaar ervaring hebben in het vak.
Op de website van Bespaarbazaar vind je meer informatie en kun je advies op maat vragen. Hier geven we alvast vier antwoorden op veel gestelde vragen.
Hoeveel stroom kan ik het beste opwekken?
Meestal is het verstandig om niet meer stroom op te wekken dan je gebruikt. Dan profiteer je maximaal van het belastingvoordeel. Een gemiddeld gezin gebruikt zo’n 3500 kwh aan elektriciteit.  Je hebt dan een installatie nodig met een vermogen van minstens 4100 Wattpiek.
Wat is een goede prijs voor zonnepanelen?
Bij zonnepanelen is goedkoop al snel duurkoop. Zonnepalen moeten meer dan 25 jaar in weer en wind een goede opbrengst leveren. Bespaarbazaar maakt vooral gebruik van Suntech zonnepanelen die een gegarandeerde opbrengst leveren.  Een pakket van 4100 Wattpiek kost €6.026, oftewel €1,51 per Wattpiek.
Hoeveel panelen passen op mijn dak?
Er zijn verschillende formaten zonnepanelen, die in een aantal opstellingen op een dak passen. Bespaarbazaar kan je precies vertellen welke panelen het beste op jouw dak passen. Zij houden daarbij ook rekening met de invalshoek, de instralingsfactor en de vrije ruimte die nodig is vanaf de rand.
Hoe weet ik dat mijn panelen 25 jaar blijven werken?
De Suntech panelen die Bespaarbazaar verkoopt, bieden gegarandeerd langdurig vermogen, 6,7% meer dan andere merken zonnepanelen. Daarnaast hebben ze een positieve vermogenstolerantie van 0 tot 5%. Dat betekent dat de panelen in ieder geval leveren wat ze beloven — en waarschijnlijk een beetje meer. Mocht er iets mis zijn met de panelen: Suntech heeft een speciaal fonds ingesteld, die waarborgt dat je ten alle tijden van de garanties gebruik maken.
Meer weten? Op de website van Bespaarbespaar vind je nog veel meer op maat gesneden informatie.