Zo krijg je geen griep van je collega’s. 5 tips

Bron: Hallicious (Flickr.com)

De griepepidemie houdt Nederland in zijn greep en alle leeftijdsgroepen ondervinden er hinder ervan. Koorts, hoofdpijn, spierpijn en keelpijn zijn veelgehoorde klachten op dit moment. Maar thuis uitzieken doen we niet echt aan. Editie NL meldt dat er sinds de crisis steeds minder ziekteverzuim is. Bleef eerder 85% thuis bij griep, afgelopen winter was dit cijfer al gedaald tot 70%. Een groot deel van deze groep doet zelfs geen poging om hun collega’s te waarschuwen dat ze ziek zijn. Om te voorkomen dat de griep nog meer mensen te pakken krijgt, geven wij 5 tips om besmetting op je werk te voorkomen.
Pas op voor gemeenschappelijke punten
Iedereen weet dat de meest besmettelijke gebieden in een kantoor de kraan, handgrepen op deuren en toetsenborden zijn. Daarom is het belangrijk dat men dagelijks de werkplek reinigt met een desinfecterend middel.
Handen wassen
Let er op dat je jouw handen wast na het aanraken van gemeenschappelijke punten. Maar was ook je handen voor het eten, na het lezen van tijdschriften in de kantine en na vergaderingen. De handen moeten minsten 20 seconden worden gewassen met zeep en warm water.
Blijf drinken
Uitdroging zorgt, in combinatie met een gebrek aan slaap en stress, voor een aanval op je immuunsysteem. Daarom is het verstandig om te blijven drinken. Zorg voor een flesje water op je bureau of drink regelmatig groene thee.
Vermijd je gezicht
Het klinkt misschien een beetje gek, maar probeer bewust te voorkomen dat je je gezicht aanraakt gedurende de werkdag. Het aanraken van ogen, neus en mond geeft ziektekiemen directe toegang tot het lichaam.
Vitamines
Mocht je je, ondanks al je inspanningen, toch niet zo lekker voelen, zorg dan dat je extra vitamines slinkt. Vitamine C en zink helpen je op de been te blijven.
Bron: Mother Nature Network, EditieNL
Lees ook
Hier is de plastic tas verboden
7 manieren om oude thee en koffie te recyclen
Omdenken: solidaire klas trekt jas verkeerd om aan