Zo krijgen we het groene peloton in beweging in Utrecht

Matthijs Sienot D66
Matthijs Sienot D66
Duurzaamheid loont. We kunnen geld verdienen met afval, energiebesparing en zonnepanelen. We kunnen nieuwe producten ontwikkelen en op de markt brengen, goed voor nieuwe banen. We kunnen op zoveel manieren profiteren van de overgang naar een duurzame samenleving. Daar maakt D66 zich graag hard voor.

Ben je benieuwd welke kansen D66 ziet om Utrecht te verduurzamen? Maandag 10 februari kun je ons het hemd van het lijf vragen tijdens een wandeling door onze stad. Samen met (kandidaat)-raadsleden Indra te Ronde en Arjan Kleuver zal ik de plannen van D66 Utrecht toelichten voor een Duurzame Domstad.

Belangrijk punt voor D66 bij de overgang naar een groene economie is dat zo veel mogelijk mensen meedoen. We komen er niet met een aantal groene koplopers, ook het peloton moet in beweging komen. Daarom hechten we veel belang aan burgerinitiatieven en draagvlak. Dat zijn belangrijke factoren om het groene peloton in beweging te krijgen.

Ook Groenste politica van het Jaar, Stientje van Veldhoven (Tweede Kamer), EU-politicus Gerben-Jan Gerbrandy en Joris Backer (Eerste Kamer) zullen aanwezig zijn.

De tocht leidt ons langs mega-fietsenstallingen, ‘power houses ‘ voor duurzaam inkopen, groene groeibedrijven en andere treffende bestemmingen die onze visie goed verbeelden.

Kom je ook? We beginnen onze rondleiding om 17:00 bij het meeting point op Utrecht Centraal. De wandeling duurt ongeveer een uur, inclusief ruimte voor vragen.

Matthijssienot_KleinFrissewind, Matthijs Sienot, uit Utrecht is kandidaat raadslid voor D66. Hij werd door de Natuur & Milieufederatie Utrecht uitgeroepen tot ‘Groene Belofte van de provincie Utrecht’. Volg @matthijssienot ook op Twitter en op Facebook.

hetkanWel moedigt een open discussie aan over een duurzame samenleving. Ben jij politiek actief of zie je duidelijk voor je hoe we de wereld groener, eerlijker en leuker kunnen maken? Neem contact op met onze redactie over plaatsing van je opiniestuk.

Over de schrijver