Zo kweek jij jouw eigen sla

SlaBen jij ook zo dol op sla? Dan is deze handige truc voor het kweken van sla iets voor jou. Het enige wat je nodig hebt is de onderkant van een krop sla en een glas water.

Stap 1
Snijd de onderkant van een krop sla af.

Stap 2
Vul een glas met een laagje water en hang de onderkant van de krop sla erin.

Stap 3
Zet het glas bij een raam. Binnen een paar dagen zullen de eerste blaadjes groeien.

Is het gelukt met het kweken van sla? Probeer deze truc dan ook met prei en selderij. Succes!

Over de schrijver

3 gedachten over “Zo kweek jij jouw eigen sla”

  1. hier voor onze raam staan 5 prei die ik op deze wijze heb gezet, maar ze worden wel kleiner. Maar de oorspronkelijke preiplant was wel giga groot uit onze tuin gekomen en nu staan ze prachtig voor de raam verder te groeien. Na twee dagen zie je ze al omhoogkomen in het midden. Geef ze een beetje voeding erbij en ze groeien als kool. Maar ik raad aan eerst en het water te zetten en daarna in de grond in ene plante bakje ivm dat het lekkerder smaakt. De smaak hangt veel af van de grond waar het plantje in gezet word. Zet je het continu in het water krijgt het niet echt de volle smaak die je van groente mag verwachten.

  2. Zoals dat met vrijwel alle groenten lukt. Je zet bloemen toch in het water. Wortelen verslappen niet, want bovendien is rechtopstaand hun normale houding. Ik heb 3 tot 4 keer meer boerenkool gegeten van 1 plant gedurende 4 weken.
    Hetzelfde geldt voor kool, broccoli, schorseneren, bleekselderij, andijvie, enz.

Reacties zijn gesloten.