Zo leven de mensen die iPads maken

Myphoto 361
Foto: James Fallows / The Atlantic

Veel mensen kijken uit naar de iPad-mini, de nieuwe tablet van Apple. Maar hoe gaat het eigenlijk met de mensen die die iPads en andere Apple-producten maken?
“Dit ziet er slecht uit”, zeggen mensen die de foto’s in The Atlantic zien van de Foxconn-fabriek en de flats waar de arbeiders leven. Mensen die andere Chinese fabrieken en de bijbehorende woonruimtes hebben gezien, vinden juist dat de arbeiders van Foxconn het goed hebben.
De foto’s zijn genomen door China-deskundige James Fallows, die onlangs de kans kreeg om het fabriekscomplex van Foxconn in China, waar 220.000 mensen iPhones, iPads, iPods, MacBooks en andere producten van Apple in elkaar zetten, te bezoeken.
Fallows’ foto’s laten geen misstanden zien, maar scheppen wel een beeld van de reusachtige stad die het Foxconn-complex is, die geheel in het teken staat van het zo efficiënt en goedkoop mogelijk produceren van iPads, iPhones enz.
Hier kun je de foto’s bekijken
Bron: 360, het beste uit de internationale pers.
3602
Koop 360 in de kiosk, de app store of neem een voordelig kennismakingsabonnement (8 nummers voor 15 euro). Volg 360 ook op Twitter of Facebook.
Meer van 360
Arsenicum gevonden in eten
Kunstenaar heeft 100 potloden nodig voor monumentale tekening
Mormoonse feministen hebben moeite met Romney

Over de schrijver