Zo maak je dromen waar in de deeleconomie

Nu banken nauwelijks meer lenen, en de overheid bezuinigt, moeten ondernemers en particulieren met minder geld meer voor elkaar krijgen. Maar hoe doe je dat? Juul Martin, voorvechter van de deeleconomie, weet er alles van. Tijdens een interactief evenement van Ode in Rotterdam legt hij uit hoe we slimmer en sneller onze wensen kunnen waarmaken. In de pauze is er een Ikgeefweg-markt. Daarna leidt Martin een Durftevragen-sessie met het publiek, waarbij je jouw vraag kunt voorleggen aan anderen. Oplossingen gegarandeerd.
30% korting voor hetkanWellers
Onze partner, Ode, geeft je 30% korting voor dit evenement. Gebruik daarvoor de: actiecode HKW30
Met minder geld méér voor elkaar krijgen
Onderwerpen die Juul Martin open en interactief bespreekt zijn bijvoorbeeld waarmaken door het verbinden van mensen, ideeën en middelen. De schoonheid en mogelijkheden die onze wereld tegenwoordig biedt. Hoe je met minder geld meer voor elkaar krijgt door slimmer te organiseren en om hulp te vragen. Vol van heldere voorbeelden, denk aan Huis van Overvloed, Waarmakerij, Durftevragen, Sociale Overwaarde, Organizaaien, Koopdelen, Landjutten en de Onderheid.
Ikgeefweg-markt
In de pauze van het evenement wordt de deeleconomie meteen in de praktijk gebracht met een Ikgeefweg-markt. Neem een item mee waarvan je denkt dat je er iemand anders blij mee kunt maken.
Durftevragen-sessie
Tot besluit van de middag leidt Juul Martin met een Durftevragen sessie. Hij verbindt mensen en ideeën met elkaar zodat de vragen en dromen die ze hebben sneller beantwoord en gerealiseerd worden. Hij staat stil bij de dromen van zijn publiek en hoe andere mensen in de groep daaraan een concrete bijdrage kunnen leveren. Het helpt als je zelf al een beeld hebt van welke vraag, droom, wens of verlangen je in de sessie wilt vertellen. Wij zoomen in op de collectieve intelligentie die ontstaat en het aanwezige sociaal kapitaal. Daardoor worden zaken sneller mogelijk. De sleutel tot succes is de juiste vraag te stellen!
Juul Wie? Juul Marin
Juul Martin pakt maatschappelijke vraagstukken aan en dat doet hij als ondernemer. Hij denkt in overvloed: we hebben zoveel ideeën, hulp en spullen over dat we door die te verbinden bergen kunnen verzetten. Hij is initiator van de Waarmakerij, een community-gedreven samenwerkplek in Nijmegen. Momenteel bouwt hij samen met meer dan honderd mensen en bedrijven aan het Huis van Overvloed: zonder geld wordt er een pand gebouwd. Hoe dat kan? Vraag om hulp en bied mensen de kans om te doen waar ze gelukkig van worden. Martin deelt alles wat hij leert op zijn weblog www.juulmartin.nl, als co-creatiebegeleider en in zijn lezingen.

Over de schrijver

4 reacties op “Zo maak je dromen waar in de deeleconomie”

Reacties zijn uitgeschakeld.