Zo maak je zelf allesreiniger op natuurlijke basis: met sinaasappelschillen

Bron: keishakeisha – Flickr.com

De voordelen van een leven zonder chemicaliën zijn overduidelijk: het is gezonder, goedkoper en beter voor het milieu.
Veel mensen stappen daarom over op zelfgemaakte producten om het huis schoon te krijgen. Zoals een allesreiniger, zelf gemaakt van sinaasappelschillen. Het is een verfrissende én gezonde manier om jouw huis schoon te krijgen, tegen een fractie van de kosten.
[adrotate banner=”11″]Wat je nodig hebt
Het lijkt misschien nogal omslachtig om jouw eigen schoonmaakmiddel te maken, maar dit recept is heel eenvoudig. Het enige dat je nodig hebt, zijn sinaasappelschillen, gedestilleerde witte azijn en een beetje water. Daarnaast moet je een maatbeker, zeef, luchtdichte glazen pot en een sprayflacon hebben.
Zo maak je het zelf
Verzamel schillen van citrusvruchten en bewaar ze in een luchtdichte glazen pot. Zodra de pot vol is, bedek je de schillen met witte azijn. Citrusschillen bevatten d-limoneen, een stof die ervoor zorgt dat de schillen afbreken wanneer ze in aanraking komen met vet. Laat de pot twee weken zo staan. Als het klaar is, moet de azijn een sterke citrusgeur hebben en een geelachtige kleur.
Zeef de schillen. Verdun het eventueel met water. De concentratie van het schoonmaakmiddel is afhankelijk van het gebruik en persoonlijke voorkeur. Gebruik bijvoorbeeld een verhouding van 1:1. Giet het mengsel vervolgens in een spray. De allesreiniger op volledig natuurlijke basis is nu klaar voor gebruik en maakt zelfs vet op de kookplaat schoon.
Bron: apartmenttherapy.com
Lees ook
Laat je niet in de luren leggen: zo krijg je échte groene stroom, en geen sjoemelstroom
Guerilla’s fleuren wijk op met zaadbommen
De beste aanbieders van groene stroom

8 reacties op “Zo maak je zelf allesreiniger op natuurlijke basis: met sinaasappelschillen”

  1. Pingback: Leven zonder plastic: 39 tips -

  2. Het limoneen uit citrusschillen is niet echt onschuldig, hoewel het veel gebruikt wordt in reinigers en cosmeticaproducten. Nogal wat mensen zijn er allergisch voor, reden waarom het verplicht is om limoneen expliciet in ingrediëntendeclaraties te vermelden.

Reacties zijn uitgeschakeld.