Zo planten ze in Myanmar 400.000 bomen per dag

In Myanmar kunnen ze 400.000 bomen per dag planten. Hiervoor hebben ze slechts twee mensen nodig, die drones bedienen. De drones droppen zogenaamde zaad-bommen. En het mooie is; het werkt.

1.2 biljoen bomen

Als we 1,2 biljoen bomen planten, kunnen we klimaatverandering tegengaan. Nog meer dan met een plantaardig dieet, of het gebruik van duurzame energie. Dat bleek uit onderzoek van Dr. Thomas Crowther van de Technische Universiteit (ETH) in Zürich, Zwitserland. Uit het onderzoek van Crowther bleek dat we op dit moment 3 biljoen bomen op aarde hebben en daar moeten er dus heel veel bijkomen.

Verlaten gebieden

1,2 biljoen lijkt een onmogelijk aantal, maar er is meer dan genoeg ruimte op aarde. Dan hebben we het niet over landbouwgrond, die we hard nodig hebben, maar over verlaten gebieden, waar eigenlijk niemand woont en waar niets groeit.

Een test met drones

In Myanmar zijn ze daar vorig jaar februari mee begonnen. Sinds vorig jaar zet de regering van Myanmar drones in, die zogenaamde zaadbommen droppen in verlaten gebieden. Inmiddels zijn we een jaar verder en het resultaat is duidelijk zichtbaar. Duizenden van deze zaden zijn uitgegroeid tot kleine boompjes.

400.000 bomen per dag

De situatie in Myanmar is een mooie testcase voor de rest van de wereld. Elk land en elk gebied heeft natuurlijk zijn eigen (on)mogelijkheden. Je moet weten welk soort bomen er onder welke omstandigheden kunnen groeien. Met de juiste zaden, kunnen drones dus een belangrijke bijdrage leveren. En het mooie is, dat slechts twee mensen de drones bedienen, waarmee ze 400.000 bomen per dag kunnen planten. Iets wat je bijna niet voor mogelijk acht.

Wie volgen

Myanmar is niet het enige land, dat druk bezig is om bomen te planten. Zo plantten 800.000 Indiërs binnen 24 uur 50 miljoen bomen. Ook in Groot-Brittannië is een nieuw bos met 50 miljoen bomen in aanbouw en Australië wil de komende 11 jaar maar liefst 1 miljard bomen gaan planten.
Met al die inspanningen lijkt 1.2 biljoen ineens best haalbaar. Wat denk jij?

Over de schrijver

5 gedachten over “Zo planten ze in Myanmar 400.000 bomen per dag”

  1. Een toelichting op dit project: ik werk bij deze organisatie (Worldview International Foundation), en ook al is het waar dat er vorig jaar in februari een test is gedaan met deze technologie, is de suggestie dat er sindsdien door de regering van Myanmar 400.000 bomen per dag worden geplant 100% onwaar.
    Het probleem is niet technologie (drones) of mensen (planters zijn er voldoende in dit straatarme land waar mensen werken voor 15-20 cent per uur), maar de fondsen om grootschalig te planten. De regering heeft daar zeker geen geld voor over in Myanmar, net zoals de regering Rutte fluitend naar de lucht staart.

  2. me kenne overaal wel oover lope zeike, moar dan komme we nerreges….. nie woar ??
    fijne dag verder. graag geen zout op de staartjes leggen…. het begin is er…. en daar gaat het vooralsnog over… dit initiatief is geweldig….

Reacties zijn gesloten.