Zo start je een nieuwe carrière: met experimenteren

Pianony
Foto: Ed Yourdon, Flickr

Eerst experimenteren in je gedroomde werkveld en dan pas je oude zekerheden opgeven. Dat is het advies van de Harvard Business Review.
Veel mensen dromen van een ander leven. Daar hoort ook ander werk bij. Een carrièreswitch is helemaal niet eenvoudig. Het zou leuk zijn als je een ander beroep eerst zou kunnen uitproberen voordat je al je schepen achter je verbrandt. Experimenteren met een nieuw werkveld is ook precies wat de de Harvard Business Review aanraadt.
In de Harvard Business Review wordt het voorbeeld van Nina beschreven. Ze werkte op een kantoor, maar wilde liever kunstenaar zijn. “I wondered what it might have been like to do the art thing”, aldus Nina. Ze nam vakantiedagen op en bezocht een schilderseminar in New York. Nina was meteen verkocht en besloot haar baan op te geven om kunstenaar te worden.
De HBR raadt iedereen die een carrièreswitch wil aan eerst te ‘oefenen’ en te experimenteren. Ga vrijwilligerswerk doen in je droomwerkveld of neem eerst een parttime baan voordat je je oude zekerheden opgeeft. Maar experimenteer niet te lang. Durf ook een beslissing te nemen.
Bron: 360, het beste uit de internationale pers.
3602
Koop 360 in de kiosk, de app store of neem een voordelig kennismakingsabonnement (8 nummers voor 15 euro). Volg 360 ook op Twitter of Facebook.
Meer van 360
Onderzoek naar Britse bankschandalen
Geweld in Syrië is besmettelijk
Leven na de dood in Utoya

Over de schrijver