Zo verzorg je jouw huid met olie. 5 tips

Bron: Renes - Flickr.com
Bron: Renes – Flickr.com

Olie heeft een slechte naam. Niemand wil olie eten, want dat is te vet. En olie op je gezicht mag al helemaal niet, want dan krijg je puistjes. Zonde, want er zijn ook veel goede oliën die je kunt gebruiken voor lichaamsverzorging. We noemen vijf DIY schoonheidsbehandelingen met olie.
Voor hydratatie
Scrub jezelf onder de douche goed met een natuurlijke loofah, borstel of washand. Dep jezelf na het douchen droog en laat de huid een beetje vochtig. Masseer vervolgens de huid met extra vergine olijfolie in. Je hebt ongeveer twee eetlepels nodig om je hele lichaam te hydrateren. Als je gevoelig bent voor acne, gebruik dan druivenpit-, zonnebloem- of saffloerolie (verkrijgbaar bij de natuurvoedingswinkel of bij diverse webshops).
Voor reiniging
Het lijkt tegenstrijdig om je huid te reinigen met olie. Maar het werkt: de goede olie lost als het ware de slechte olie op. Was je gezicht met een warm, nat washandje en een theelepel olie. Gebruik druivenpit-, zonnebloem-, saffloer- of abrikozenpittenolie, net wat het prettigst voelt voor jouw huid. Gebruik voor je gezicht nooit olijf- of kokosolie.
Als deodorant
Het meest ideale is om gelijke delen zuiveringszout en kokosolie te mengen en in een gesteriliseerde deodorantroller te doen. Is je dat teveel moeite, doe dan een klein beetje organische kokosolie op je vingertoppen en smeer je oksels ermee in. Dep het vervolgens af met zuiveringszout. Kokosolie heeft milde microbiële eigenschappen die goed zijn voor je oksels, terwijl zuiveringszout lichaamsgeurtjes neutraliseert.
Tegen statisch haar
Olie helpt statisch haar tegen te gaan en hydrateert het. Was je haar zoals je gewend bent, knijp vervolgens het overvloedige water er uit. Neem een kleine hoeveelheid olie (een theelepel of minder!) en masseer het in je haar vanaf de uiteinden naar de wortels.
Voor een mooie huid
Eet gezonde olie voor een gezonde huid. Vooral onbewerkte kokosolie doet wonderen voor de huid én het spijsverteringsstelsel. Meng bijvoorbeeld één eetlepel kokosolie in jouw dagelijkse smoothie.
Bron: Mother Nature Network
Lees ook
Crowdfunding voor stadsboerderij
Eten waar je blij van wordt
Eten van insecten helpt tegen overgewicht