Zo worden je collega’s vrienden: begin een band

669499 01Dd2Cd212
Bron: Kynan Tait (Flickr.com)

Het telecombedrijf M5 in New York biedt internet- en telefoondiensten aan. Maar hun werknemers bieden ze iets heel anders aan: de mogelijkheid om deel te nemen aan een band. Deze volwassen ‘School of Rock’ is voortgekomen uit het feit dat M5-oprichter Phelim White wil dat zijn medewerkers zich blijven ontwikkelen en nieuwe dingen leren.
Ethos van een rockband
White is van mening dat de meeste mensen te onzeker zijn om iets nieuws te leren. Hij kwam op het idee voor een School of Rock doordat hij zelf jaren in een band heeft gespeeld en er zelfs mee tourde. Hij zocht naar een mogelijkheid om de werkwijze van een rockband op te nemen in de telecom-business. Er is geen betere manier om een team te bouwen, dan om een band te beginnen, aldus White.
Tevreden werknemer, tevreden klant
Office manager Myriah Marsh leert om de bas te spelen: “Het mooie van dit programma is dat je verplicht bent om iets nieuws te leren.” Marsh is één van de ruim twintig werknemers die deelnemen aan het muziekprogramma ‘M5 Rocks’. Wekelijks komen de verschillende bands bij elkaar en oefenen ze covers van rock songs. Er zijn geen regels, het gaat om het plezier en het feit dat je iets nieuws leert. In dit geval een muziekinstrument. Muziekleraar Ivan Trevino ziet zeker de meerwaarde van het programma: “De deelnemers zijn de hele dag op het werk, dus de mogelijkheid om een pauze te nemen en totaal iets anders te doen, maakt hen erg blij.” En volgens White is dat precies de bedoeling: “Een goede werksfeer betekent een tevreden werknemer. En een tevreden werknemer betekent een tevreden klant.”
Bron: npr.org
Lees ook
Afvallen? Zo doe je het groen
Sociale media sporen cholera eerder op dan dokters
Eetbaar groen in de stad vermindert criminaliteit