Zo zet je de SER aan het werk met jouw idee voor nieuwe energie

Windmolen Nederland Krijgt Nieuwe Energie2De SER wil in dialoog met de ‘energieke samenleving’: ondernemers, professionals, bestuurders en consumenten. Eerder meldden we op deze website al dat actie-organisatie Greenpeace aansluit bij de gesprekken met de SER, maar je kunt ook zorgen dat jouw ideeën worden besproken. En daarvoor hoef je niet eens je huis uit. Op het versnellingsnetwerk Nederland.krijgtnieuweenergie.nl kun jij ook meedenken over het Energie-akkoord.
Hier kun je knelpunten agenderen, kansen bedenken en actie ondernemen. Zo staat het probleem dat burgers te weinig profiteren van windmolenparken, waardoor het verzet nodeloos hoog is, een knelpunt dat hetkanWel al eerder signaleerde, al aangemeld. Als versneller kun je jouw steun hiervoor uitspreken, maar ook voor de kans om burgers juist wél meer te laten profiteren.
Maar je kunt ook hele andere knelpunten en kansen voor een overgang naar een schone energie samenleving op de agenda zetten bij de SER. Ben jij een versneller? Zet de SER vandaag nog aan het werk.
Lees ook:
In Nederland betalen vervuilers niet, ze bepalen
Geef Henk Kamp wind mee
Henk Kamp: met zulke vijanden heb je geen vrienden nodig

Over de schrijver

7 reacties op “Zo zet je de SER aan het werk met jouw idee voor nieuwe energie”

 1. Uit de sectie over ons:
  "Regelmatig organiseert NKNE bijeenkomsten om samen met beleidsmakers en politici de ‘oogst aan suggesties binnen te halen’ en publiekelijk te bespreken. Momenteel is het online versnellingsnetwerk aan het SER-traject gekoppeld, waarin maatschappelijke organisaties (en parallel daaraan de fractiespecialisten) willen komen tot een langjarig Nationaal Energieakkoord voor Duurzame Groei."
  Ik zou zeggen: laat je mening ook horen.
  Wat betreft energiebesparing zou ik willen opmerken dat iedereen die ik spreek die serieus verandering wil in de duurzame wereld, spreekt over de Trias Energetica:
  1) Beperk het energieverbruik dor verspilling tegen te gaan; bijvoorbeeld een compacte gebouwvorm of door isolatie van gevels en daken.
  2) Maak maximaal gebruik van energie uit duurzame bronnen, zoals wind-, water-, en zonne-energie; bijvoorbeeld door installatie van een zonneboiler of een zonnepaneel
  3) Maak zo efficiënt mogelijk gebruik van fossiele brandstoffen om in de resterende energiebehoefte te voorzien; bijvoorbeeld door gebruik te maken van een warmtepomp, lage temperatuurverwarming (vaak in de vorm van vloerverwarming), of het beperken van leidinglengtes van verwarming- en ventilatiesystemen.
  Ik verwacht dus dat die ideeën spoedig genoeg op het platform zullen staan.

  1. Besparing heet slechts het tegengaan van verspiling bij gebouwverwarming. Bij beperking van koelenergie wordt het al stiller, om maar niet te praten over minder verbruik bij apparaten.
   Met een veel; zuiniger wasmachine gaan we bijna allemaal over op de wasdroger en blijft het energie-verbruik stijgen, hoezo verspilling?
   Nog leuker is het punt van mobiliteit en dan vooral vliegen.
   Het "bespreken" laat ik graag aan anderen en bezie wel hoever ons fossielverbruik doorgroeit, zoals door slecht werkende warmtepompen (de meeste)

 2. SER? Dit oogt als een site waar belanghebbenden hun produkt uitventen.
  Begrijpelijk dat energiebesparing ontbreekt en minder regels, meer subsidie e.d. populair zijn.
  Wie wil niet voor een dubbeltje op de eerste rij zitten?

Reacties zijn uitgeschakeld.