Hoe ziet een Happy Meal er na een jaar uit?

Foto:chinnian (Flickr)
Foto:chinnian (Flickr)

Een Happy Meal zou zoveel conserveringsmiddelen bevatten dat het een jaar lang goed blijft. Schrijfster Joann Bruso onderzocht of deze bewering klopte. Daarom kocht zij een Happy Meal als studie-object. In een blog beschreef ze een jaar lang de ontwikkeling van haar Happy Meal. Na een jaar zag de Happy Meal er in de woorden van Joann Bruso ‘pretty good’ uit. Hij zou nooit zijn gaan stinken of verrotten.

Ook opmerkelijk: mieren, muizen en vliegen hebben de Happy Meal nooit aangeraakt. Volgens Joann Bruso gaat natuurlijk voedsel na enige tijd rotten, maar kunstmatig voedsel niet. Met haar actie wil de schrijfster aandacht vragen voor een gezondere manier van eten.

Bekijk hier hoe de happy meal er na een jaar uitzag.

Lees ook:

Over de schrijver

32 reacties op “Hoe ziet een Happy Meal er na een jaar uit?”

  1. ik heb een hamburger een jaar in de auto laten liggen met weer en windt hij droogt alleen wat op
    sinds het schoon maken van de auto niet meer bij de mac geweest als de maaien het niet hoefen hoef ik het ook niet

  2. Als je een gewone snee brood met een plak salami in de vensterbank legt dan ligt ie er over een jaar ook nog ongeveer hetzelfde bij. Heeft niks met conserveermiddelen te maken maar puur met het feit dat al het vocht eruit trekt en het aldus `geconserveerd` wordt. Net als bij gedroogde vis of gedroogde abrikozen. Vliegenmaden en bacteriën en zo hebben namelijk vocht nodig om te kunnen overleven. Niet dat ik zo'n voorstander ben van fastfood, integendeel, maar zo'n zelftest als van mevrouw Bruso zegt helemaal niks. Dan had ze er op z'n minst een plastic zakje om moeten doen zodat het niet uit kan drogen (ben benieuwd wat er dan gebeurt).

  3. Het doet weer lekker veel stof opwaaien. Jammer dat feitelijke informatie van McDonald's en alle uitnodigingen om te komen kijken hoe het echt zit, met je eigen ogen, een stuk minder reacties oproepen. Ik geloof nog steeds dat je lekkerder eet naarmate je meer weet over McDonald's. In een hamburger zit een stuk vlees van 100% rundvlees, waaraan alleen peper en zout worden toegevoegd. Geniet ervan!

    1. Beste meneer van de PR-afdeling van McDonald's, hoeveel "feitelijke informatie" kun je verwachten van een slager die z'n eigen vlees keurt?? En is Mc Donald's écht begaan met het lot van zieke kinderen? Is die Ronald McDonald niet gewoon een wandelende reclamezuil? Valt in dezelfde categorie als Heineken, die advertenties plaatst om de jeugd te waarschuwen tegen het overmatig gebruik van alcohol. Verkapte reclame, heel erg slim. Of eigenlijk sluw. Weg met de Mc Donalds-cultuur!!!

Reacties zijn uitgeschakeld.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020