Zo ziet onze vleesindustrie eruit (video)

Vleesindustrie_samsaraDe rel rond paardenvlees brengt ook aan het licht dat veel consumenten amper benul hebben van hoe voedsel geproduceerd wordt. De overweldigende documentaire Samsara die het leven op Aarde in beeld brengt, gunt onder meer een blik in de productie van het ‘meest veelzijdige stukje vlees’ en andere voor consumptie te doden dieren.
Hoewel ‘dieren’, zo zijn de levende wezens nog amper te noemen. Het zijn robots van vlees en bloed. Gevoed door machines, gedood door machines. Het enige menselijke dat er aan te pas komt is de consumptie.
Het bijzondere aan Samsara is dat de documentaire geen commentaar levert. Desondanks zijn de beelden op zichzelf vervreemdend en schokkend.

[adrotate group=”3″]
Lees het hele artikel op Joop.nl
Lees ook
[adrotate group=”1″]
In Stedum maakt niemand zich druk over herkomst vlees, dankzij eigen dorpskoe Jacqueline
Voedsel waarmee je de honderd kan halen: peulvruchten

Over de schrijver

14 reacties op “Zo ziet onze vleesindustrie eruit (video)”

  1. In alle vriendelijkheid gezegd, maar juist een voedingsdeskundige zou toch moeten weten dat het in Nederland net zo erg is.
   Ook in Nederland gebruiken we de zogenaamde kuikenvegers om kippen bij elkaar te vegen als ze naar de slacht moeten. Ook in Nederland proppen we ze zo in kratten (en dagelijks nog heel wat ruwer dan op deze beelden!) . Ook in Nederland liggen de zeugen er zo bij tussen stangen geperst. Enz. Enz. Enz.
   Ook in Nederland worden dieren als dingen behandeld. Het zou heel fijn zijn als mensen zich laten onderwijzen. Dat is beter dan 'geloven dat het in Nederland wel anders zal zijn'. Want helaas is dat alles behalve het geval.

 1. Wat een walgelijke vertonning hoe ze met die dieren omgaan, dan zijn mensen BEESTEN smerrige BEESTEN, ieereen zou massaal moeten stoppen met het eten van alle diersoorten !!!!!
  Gerda Kik de Bruin

Reacties zijn uitgeschakeld.