Zoen de hooikoorts weg

Ook zo’n last van hooikoorts? Al geprobeerd veel honing te eten, crème in je neus te smeren of, nog veel beter: eens lekker lang gezoend?

Zoenen tegen hooikoorts

Een Japanse studie wijst uit dat zoenen zorgt voor ontspanning in het lichaam, waardoor de productie van histamine in je lichaam vermindert. 24 stellen, van wie beide partners last hebben van hooikoorts, kregen de opdracht 30 minuten te zoenen. Voor en na de zoenpartij werden er bloedmonsters afgenomen om de hoeveelheid histamine te kunnen vergelijken.

En wat blijkt? Na de zoenpartij was er sprake van significant minder histamine in het bloed! Een herhaling van dit experiment met alleen knuffelen, leverde geen verandering in hoeveelheid histamine op. Kortom, de moeite waard: een lekkere zoenpartij is nooit weg, toch?

Honing

Het eten van honing met sporen van pollen erin, kan mogelijk helpen om hooikoortsverschijnselen te verminderen. Volgens wetenschappers betreft het wel honing die je rechtstreeks bij de imker koopt.

Crème of olie in je neus

Om te voorkomen dat de pollen in je neus en ogen komen, kun je crème in je neus smeren, zoals vaseline en een heel dun laagje op je oogleden. Ook kun je plantaardige olie in je neusgaten en op je oogleden smeren, kijk maar eens goed naar dit filmpje (en let niet op de “vlotte” babbel).

Misschien is een combinatie van alledrie wel super effectief. Ik ga het maar eens proberen denk ik: meer ECHT zoenen, meer honing eten en de olie truc! Alles om die jeuk te verminderen, en laten we eerlijk zijn, echt afzien is dat niet, behalve de olie misschien. Hebben jullie nog tips, laat het weten!

Bronnen:
Tien middeltjes tegen hooikoorts
Allergymatters.com

Over de schrijver

15 gedachten over “Zoen de hooikoorts weg”

  1. Pingback: Negen natuurlijke tips tegen hooikoorts - hetkanWEL

  2. Het kan zinvol zijn om te zoeken naar de onderliggende oorzaak van hooikoorts.
    Waarom reageert je afweersysteem zo hevig?
    Functioneren je slijmvliezen (de barrière van buiten naar binnen) wel goed?
    Een mesoloog (zie mesologie.nl) kan je daarbij helpen.

Reacties zijn gesloten.