Zoen de hooikoorts weg

Ook zo’n last van hooikoorts? Al geprobeerd veel honing te eten, crème in je neus te smeren of, nog veel beter: eens lekker lang gezoend?

Zoenen tegen hooikoorts

Een Japanse studie wijst uit dat zoenen zorgt voor ontspanning in het lichaam, waardoor de productie van histamine in je lichaam vermindert. 24 stellen, van wie beide partners last hebben van hooikoorts, kregen de opdracht 30 minuten te zoenen. Voor en na de zoenpartij werden er bloedmonsters afgenomen om de hoeveelheid histamine te kunnen vergelijken.

En wat blijkt? Na de zoenpartij was er sprake van significant minder histamine in het bloed! Een herhaling van dit experiment met alleen knuffelen, leverde geen verandering in hoeveelheid histamine op. Kortom, de moeite waard: een lekkere zoenpartij is nooit weg, toch?

Honing

Het eten van honing met sporen van pollen erin, kan mogelijk helpen om hooikoortsverschijnselen te verminderen. Volgens wetenschappers betreft het wel honing die je rechtstreeks bij de imker koopt.

Crème of olie in je neus

Om te voorkomen dat de pollen in je neus en ogen komen, kun je crème in je neus smeren, zoals vaseline en een heel dun laagje op je oogleden. Ook kun je plantaardige olie in je neusgaten en op je oogleden smeren, kijk maar eens goed naar dit filmpje (en let niet op de “vlotte” babbel).

Misschien is een combinatie van alledrie wel super effectief. Ik ga het maar eens proberen denk ik: meer ECHT zoenen, meer honing eten en de olie truc! Alles om die jeuk te verminderen, en laten we eerlijk zijn, echt afzien is dat niet, behalve de olie misschien. Hebben jullie nog tips, laat het weten!

Bronnen:
Tien middeltjes tegen hooikoorts
Allergymatters.com

Over de schrijver

15 reacties op “Zoen de hooikoorts weg”

  1. Ik heb vreselijke hooikoorst maar helaas niemand om mee te zoenen. En zomaar een wildvreemde van een terrasje afhalen…. nee, dan maar hooikoorts.

  2. Oke Poephooft, leg uit. Dat is geen stijl he, dat kan dus niet, zo'n mededeling en geen uitleg, veel te makkelijk. Ben benieuwd naar je mening! Reageer je?

  3. Wat schijnt te helpen is Bioresonantie. Mijn broer, ernstige hooikoortsverschijnselen, slikt al jaren histamine tabletten, gaat as vrijdag voor het eerst naar deze meneer toe, Bioresonantie Amsterdam. Het klinkt allemaal supervaag, maar wij zijn allemaal van onze koortslippen af. Niet dat dat hetzelfde is… 🙂
    Ik laat weten of het hem helpt.

  4. haha, op echt erge dagen is het meestal droog, staat er wind en schijnt de zon… ga ik lekker zeilen! da's ultiem en als je van het water komt is het meestal wel al een stuk minder, omdat de wind dan ook is gaan liggen 🙂

Reacties zijn uitgeschakeld.