Zombiewereld in Detroit: creatief hergebruik van verlaten wijken

DetroitDe recessie is overal in de wereld voelbaar en steeds meer steden kampen met leegstand van vooral grote bedrijfsgebouwen. Ondermeer door de ineengestorte auto-industrie in de VS, zijn hele wijken van Detroit vrijwel verlaten. Een ideale locatie dus voor een… zombie pretpark! Z-wold moet een 200 hectare groot park worden. Een creatief voorbeeld van hergebruik.
Het idee is om het verlaten deel van Detroit te gebruiken als een wereld waar bezoekers zich moeten verbergen, voorraden verzamelen en voorkomen dat er zombie-aanvallen komen. Het park maakt gebruik van leegstaande gebouwen, in plaats van het te negeren of met de grond gelijk te maken.
Meer voordelen
Bedenker Marc Siwaak geeft toe dat het een ambitieus idee is en dat Z-world op dit moment slechts een concept is. “Maar,” zegt hij, “het zou vet en spectaculair zijn en zelfs een hele wijk kunnen hergebruiken.” En er zijn meer voordelen aan een dergelijk pretpark: het creëert werkgelegenheid en ondersteunt bedrijven in de omgeving. Marc is begonnen met een campagne om meer geld los te krijgen voor zijn plannen.
Bron: Treehugger
Lees ook
Zeker en snel zonnepanelen op je dak
Hollandse broers geven mannen bamboe voor hun billen
Supervoedsel helpt om af te vallen