Zon houdt ijs bevroren

Bron: Charlie Brewer (Flickr.com)

Zon dat ijs helpt om bevroren te blijven, lijkt onmogelijk. Toch is het een Nederlands design bedrijf gelukt om de zon in te zetten bij het koud houden van deze zomerse traktatie. Ze hebben namelijk een ijscowagen ontwikkeld die werkt op zonne-energie. Het apparaat maakt gebruik van de zon om batterijen op te laden die nodig zijn om de koelunits te laten draaien. De ijskar is dus volledig energieneutraal door toepassing van zonnecellen op de luifel van de kar.
Energie-neutrale oplossing
Het bedrijf Springtime ontwikkelde een aantal van deze ijscowagens als onderdeel van een samenwenwerking met biologische ijswinkel IJS & Zopie en voedingsorganisatie Odenwald Organics. Het ontwerpteam hoopt dat de innovatie wagen zal resulteren in een energie-neutrale oplossing voor ijsleveranciers over de hele wereld.
Prijzen
Dat de ijscowagens succes kunnen hebben, is al gebleken. De eerste twee prototypes van de energieneutrale ijskar zijn bekroond met twee prestigieuze prijzen: de ‘Syntens Innovatie van de Week’ en de ‘P + ice fun prize’.
Bron: Inhabitat, Springtime
Lees ook
Gezond zonnen
Hollandse broers geven mannen bamboe voor hun billen
Snel zonnepanelen op jouw dak

2 reacties op “Zon houdt ijs bevroren”

Reacties zijn uitgeschakeld.