Zon net zo voordelig als wind

Zonnepanelen Euroborg. Foto: 1miljoenwatt

*update* Met nog 3 dagen te gaan, zijn er nog maar 19 zonnepanelen te koop. 98% van de panelen is al verkocht. Investeer dus nu en profiteer nog van het verwacht rendement van 2,2 tot 4,4 procent.

(advertorial) Zelf je eigen duurzame energie opwekken wordt steeds populairder. Steeds meer Nederlanders installeren zonnepanelen. Maar ook huishoudens die geen geschikt dak hebben kunnen nu eenvoudig zelf duurzame energie opwekken. Dat kan bijvoorbeeld door een zonnepaneel op een ander dak of een stukje windmolen te kopen. En in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht blijkt dat zo’n zonnepaneel minstens net zo voordelig is als een stukje windmolen.

Winddelen is inmiddels een bekend fenomeen waar al duizenden mensen aan mee doen. Deze deelnemers hebben gezamenlijk stukjes windmolen gekocht van in totaal 7 gecrowdfunde windmolens. Op deze manier kan iedereen van groene stroom profiteren. Maar hoe zit dat eigenlijk met zonnepanelen?

Een bekend voorbeeld van zonnepanelen delen is Stichting 1miljoenwatt. Zij biedt iedereen de mogelijkheid om één of meer zonnepanelen op het voetbalstadion van FC Groningen te kopen. Net zoals bij winddelen wek je dan zelf duurzame energie op waardoor je meer profiteert bij stijgende energieprijzen. Het rendement stijgt immers mee met de ontwikkeling van de energieprijs.

Wanneer de energieprijzen met 2,4% per jaar stijgen, dan is je rendement in beide gevallen 3%. En dat is mooi meegenomen, wat dat is vaak meer dan je bij de bank krijgt.

Van de 1092 zonnepanelen op de Euroborg is al reeds 80% verkocht. Meedoen kan nog steeds via www.1miljoenwatt.nl.

Over de schrijver

2 reacties op “Zon net zo voordelig als wind”

  1. Pingback: Zonnepanelen delen neemt grote vlucht - hetkanWel.nl

  2. Pingback: Zon net zo voordelig als wind | Nieuwe Aarde

Reacties zijn uitgeschakeld.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020