Zonne-energie branche wil geen subsidie

Marjan Minnesma, directeur van Urgenda, riep gisteren bij Het Groene Theater al dat de BTW-verlaging in het Kunduz-akkoord helemaal niet gewenst is. Het ging juist zo goed met de zonnepanelen zonder subsidie. Ook zonder overheidssteun zijn zonnepanelen tenslotte al een rendabele investering (voor mensen met een dak op het zuiden). Vandaag krijgt zij bijval van de zonne-energie branche.
Op het congres’ ’The Solar Future’ zijn de subsidieplannen van de Kunduz-coalitie het gesprek van de dag. Dennis Gieselaar (Oskomera) is niet zo blij met de nieuwe plannen die boven de markt hangen. “Het is heel aardig dat er over de zonne-energiebranche wordt nagedacht, maar dit is het laatste wat we kunnen gebruiken.”
“We zijn in een marktsituatie gekomen waarbij zonne-energie gewoon kan concurreren met normale elektriciteit en het is helemaal niet meer nodig om daar subsidie voor te verstrekken.”
In een interview op BNR steekt Frits Verhoef van het bedrijf ‘Energieker’ ook de hand in eigen boezem: “Blijkbaar krijgen we het niet voor elkaar om aan de politiek over te brengen dat er betere alternatieven zijn.”
Bron: BNR
Lees ook:
Zo krijg jij zonnepanelen op je dak
Voor massaal groen moet je iets extra’s doen
Tussendoortjes zonder troep voor je kleine

Over de schrijver

2 reacties op “Zonne-energie branche wil geen subsidie”

  1. Pingback: Terugslag van publiek ingrijpen: driekeer boemerang « Folpmers

  2. Goed punt! Prachtig toch: de zonnepanelen industrie kan op eigen benen staan. Dat ze dit niet snappen in de politiek!
    Kan er svp iemand even een motie van wantrouwen tegen de minister van financien inbrengen?

Reacties zijn uitgeschakeld.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020