Samenkoopjes maakt zonneboiler nog aantrekkelijker

Solesta Zonneboiler
Solesta Zonneboiler
hetkanWel werkt samen met Samenkoopjes.nl aan het goedkoper maken van duurzame producten. Goed voor jouw portemonnee en goed voor de planeet. Eén van de eerste Samenkoopjes is een Solesta zonneboiler. Hiermee bespaar je bijna de helft op je energiekosten voor warm water. En als je hem samenkoopt, wordt het rendement van de zonneboiler nog aantrekkelijker.
Een zonneboiler op je dak gebruikt warmte uit zonlicht om leidingwater te verwarmen. Het opgewarmde water wordt verzameld en aan je bestaande CV-ketel gekoppeld. Hierdoor gebruikt je ketel minder gas om het water voor bijvoorbeeld je douche te verwarmen. Je bespaart dus energie én houdt het comfort dat je gewend bent.

Onderhoudsvrij

Solesta heeft een onderhoudsvrije zonneboiler ontwikkeld, zodat je niet geconfronteerd wordt met dure jaarlijkse onderhoudskosten op je zonneboiler. In tegenstelling tot de meeste andere zonneboilers is er namelijk geen antivriesmiddel nodig om gegarandeerd vorstveilig te zijn. Dit komt de tergverdientijd van de zonneboiler sterk ten goede.

Terugverdientijd

De terugverdientijd van een zonneboiler verschilt per situatie. Afhankelijk van onder meer de besparing, eventuele rente en stijging van de gasprijs ligt de terugverdientijd ergens tussen de 8-12 jaar voor Nederland. Wanneer de zonneboiler als Samenkoopje wordt gekocht, valt de terugverdientijd nog verder te verkorten. De zonneboiler gaat 20 jaar mee, dus afhankelijk van de situatie kan er 8-12 jaar verdiend worden aan de zonneboiler.
De besparing is afhankelijk van de hoeveelheid warm water die een huishouden verbruikt en de richting van het dak. Zonneboilers worden door KIWA Gastec getest en gemeten. De besparing is gemiddeld volgens de testresultaten tussen de 160-240 m³ gas per jaar met een Solesta systeem.

Milieuvriendelijk

Aangezien de zonneboiler gasverbruik bespaart, wordt er ook minder CO2 uitgestoten. Eén kubieke meter gas voor tapwater levert normaal ongeveer 2 kg CO² uitstoot op. Met een zonneboiler stoot je per jaar ongeveer 400kg minder aan CO² uit. Een Solesta zonneboiler levert daarmee net zoveel schone lucht op als 18 bomen.

Heb je interesse in een zonneboiler?

Op Samenkoopjes.nl kun je de komende drie weken samen met andere consumenten de Solesta zonneboiler zo goedoop mogelijk proberen te kopen. Wel zijn daarbij de volgende specificaties van belang:
– Op mijn huis is minimaal 1,2 x 2m dakoppervlak beschikbaar waar (bijna) de hele dag de zon op valt
– Het betreft een plat dak, òf een schuin pannendak dat tussen oost en west op de zon gericht is
Ik kan een buffervat plaatsen want:
– Er is in mijn huis een ruimte van minimaal 60x60x60cm beschikbaar
– Op maximaal 6 meter afstand van de collector
– En deze plek ligt minimaal 1,5 meter lager dan de bovenkant van de collector
Ik kan het zonneboilersysteem aansluiten want:
– In mijn huis zorgt een (combi)ketel of een boiler voor warm tapwater (niet een geiser)

Stichting DOEN

Stichting DOEN draagt bij aan de start van Samenkoopjes. DOEN richt zich onder andere op duurzame ondernemers en ziet met name de bottle neck van dit soort bedrijven in het toetreden tot de consumentenmarkt. Via het DOEN- netwerk worden de eerste producten aangeboden die op Samenkoopje.nl te koop zijn.
Lees ook:
Een lagere energierekening met zonneboiler en warmtepomp

Over de schrijver