Met deze inkoopacties krijg je bulk-korting op zonnepanelen

Foto: C Quarles, Flickr

Zonnepanelen zijn duur en de terugverdientijd is lang. Dat is het idee dat veel mensen nog steeds hebben. Toch hoeft dat niet zo te zijn. Door samen zonnepanelen in te kopen, kan de prijs aanzienlijk verlaagd worden. Initiatieven om samen zonnepanelen te kopen zijn er genoeg. Wij hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Zoncollectief
Via Zoncollectief kun je zonnepanelen aanschaffen met een korting tot 30%. Des te meer mensen in jouw regio mee doen, des te hoger het inkoopvoordeel is. Voer je postcode in op de website en kijk elke mogelijkheden er in de buurt zijn.
Wijwillenzon.nl
Stichting Wij Willen Zon koopt grootschalig zonnepanelen in. Wie zich aansluit bij de stichting, kan al voor minder dan €1000 een compleet pakket zonnepanelen kopen. De montage moet je zelf regelen, de kosten daarvoor zijn afhankelijk van het aantal te installeren zonnepanelen. Des te meer panelen je plaatst, des te voordeliger het monteren per paneel is.
1miljoenwatt
Wil je wel investeren in zonnepanelen, maar plaats je ze liever niet op je eigen dak? Dan kun je al voor €600 meedoen met Stichting 1miljoenwatt. Alle deelnemers aan het project kopen samen zonnepanelen in, die vervolgens op grote daken geplaatst worden. Per deelnemer wordt bijgehouden hoeveel energie de eigen panelen opwekken en wat er verbruikt wordt. Het voordeel hiervan is dat je met een verhuizing je panelen niet achter hoeft te laten of opnieuw hoeft te installeren.
Nudge Zonnekracht
Nudge lanceerde eerder dit jaar Campagne Zonnekracht, waarbij buurten zelf de mogelijkheden voor zonne-energie kunnen onderzoeken én voordelig panelen aan kunnen schaffen. In de buurt wordt een ‘buurtburgemeester’ aangesteld, die het aanspreekpunt wordt voor de actie. De buurtburgemeester en buurtgenoten maken een plan voor het plaatsen van zonnepanelen en Nudge helpt met het samenbrengen van de juiste organisaties, het geven van trainingen en alle andere zaken die nodig zijn om het project tot een succes te maken. Je kunt via de website kijken of er al een buurtburgemeester actief is in jouw buurt, of je aanmelden om buurtburgemeester in je eigen regio te worden.
Zon Zoekt Dak
In 2012 zijn er via Zon Zoekt Dak bijna 18.000 zonnepanelen geplaatst. In 2013 wordt een nieuwe campagne gestart, waarbij weer inkoopvoordeel gegeven wordt op zonnepanelen. Het nieuwe aanbod wordt onder meer via de website, per mail en via Facebook bekend gemaakt.
Andere regionale initiatieven
De bovengenoemde initiatieven worden regionaal uitgevoerd, maar iedereen kan eraan mee doen. Naast deze initiatieven worden er door gemeentes en belangenorganisaties ook regelmatig plaatselijke acties uitgevoerd. LTO Noord start bijvoorbeeld binnenkort in Flevoland en Overijssel met het project ‘Vraagbundeling zonnepanelen’. Door aanvragen te bundelen, kunnen zonnepanelen grootschalig worden aangepakt, waardoor de kosten per zonnepaneel sterk dalen.
Bronnen: 1miljoenwatt.nl, Wijwillenzon.nl, Zoncollectief.nl
Lees ook:
9 grootste mythes over zonne-energie
Alles wat je wilt weten over zonne-energie

1 reactie op “Met deze inkoopacties krijg je bulk-korting op zonnepanelen”

Reacties zijn uitgeschakeld.