“Zonnepanelen hebben besmettelijk effect”

Foto: Good, Kevin [email protected]

Mensen zijn tegenwoordig meer geneigd om zonnepanelen te nemen als de buren ze al hebben, dit blijkt uit een studie van de Stanford Universiteit. Uit deze studie is gebleken dat wanneer het aantal zonnepanelen in een buurt stijgt, de tijd totdat een ander huis in die buurt zonnepanelen neemt evenredig minder zal worden. Zonnepanelen blijken dus besmettelijk te zijn voor de hele buurt!

De snellere groei van het aantal zonnepanelen wordt toegeschreven aan het effect van ‘peer pressure’: iedereen wil onbewust graag meedoen met de massa. Daarnaast spelen ook andere factoren mee, zoals informatie-overbrenging: als de buren zonnepanelen hebben, is de informatie over bijvoorbeeld installatie makkelijk verkrijgbaar. Aan de andere kant werken ook veel leveranciers van zonnepanelen lokaal, en leveren het liefst aan hele buurten in bepaalde een periode, alvorens ze zich richten op andere plaatsen.

Het hele proces van “besmettelijke” zonnepanelen duurt wel behoorlijk lang: in het voorbeeld van de bovenstaande grafiek duurt het vijftien jaar voordat de tijd tussen installaties terug is gebracht tot 10 dagen. Hoe dan ook blijkt maar weer dat duurzaamheid begint bij jezelf: goed voorbeeld doet goed volgen!

Lees ook:

Zonne-energie binnen 2 jaar goedkoper

3×30 | De duurzame highlights van week 13 (31 maart)

Gratis zonnepanelen Greenchoice & de Zonnefabriek

Voor meer duurzaam nieuws: www.clubvan30.nl

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020