Zonnepanelen is veruit het grootste groene zoekwoord van 2012

Foto: google

Google publiceerde gisteren de meest gezocht zoekwoorden van 2012, de zogeheten Zeitgeist 2012. In 26 lijstjes laat over thema’s, als bekende personen, de huizenmarkt en “hoe kan ik”-vragen, toont Google een inkijkje in de interesses van Nederlanders afgelopen jaar. De zoekgigant serveert geen lijstje voor meest gezochte groene onderwerpen. Maar gelukkig kun je ook zelf je eigen lijstjes samenstellen.
En daaruit blijkt dat zonnepanelen met kop en schouders het meest gezochte groene onderwerp van 2012 is.
(Advertentie)
Vraag gratis offertes aan voor zonnepanelen, van leveranciers uit je eigen regio
Als je verschillende groene onderwerpen, zoals gezond eten, windenergie, biologisch en fairtrade naast elkaar zet, is het duidelijk te zien. Het volume van zoekopdrachten naar zonnepanelen is veel en veel groter dan naar andere onderwerpen.
En wat ook opmerkelijk is: de belangstelling voor zonnepanelen is juist afgelopen jaar flink gegroeid. Als sinds 2010 is duidelijk dat het installeren van zonnepanelen financieel erg gunstig is, maar blijkbaar dringt dat nu ook door bij het grote publiek.
Illustratie: Google

 
Het zoekwoord “zonnepanelen” komt niet in andere top 5 lijstjes van Google voor. Als je het vergelijkt met populaire zoekopdrachten als “Boer zoekt vrouw”, “EK 2012” en “stemwijzer” is zonnepanelen nog niet écht populair. Maar, het is zeker één van de meer populaire onderwerpen. In 2012 werd er bijvoorbeeld vaker gezocht naar zonnepanelen dan naar Badr Hari…
Bron: Google
Lees ook
9 grootste mythes over zonne-energie
Geld verdienen met zonne-energie? Lees ons vernieuwde Dossier Zonnepanelen

Over de schrijver

3 reacties op “Zonnepanelen is veruit het grootste groene zoekwoord van 2012”

  1. We hadden eigenlijk ook niet anders verwacht. Een van de doelstellingen vanuit de politiek is dat we steeds duurzamer worden. Met de subsidies die ook in 2013 beschikbaar is, de dalende prijzen van zonnepanelen en het stijgen van van de elektriciteitsprijzen is het dus erg voordelig om over te stappen naar duurzame energie.

Reacties zijn uitgeschakeld.