Zonnepanelen voordeliger dan stroom van energieleveranciers

Zonnepanelen Stroom
Bron: Natuur &Amp; Milieu

Stroom van zonnepanelen op de eigen woning is nu voordeliger dan stroom van energieleveranciers. De prijs van zonnepanelen is de afgelopen tien jaar tachtig procent gedaald. De prijs die consumenten voor elektriciteit betalen, stijgt juist.
Dit blijkt uit een analyse van de Nederlandse energiemarkt door Natuur & Milieu. De prijs van een kilowattuur “eigen” zonnestroom bedraagt op het moment 21 cent, terwijl energieleveranciers nu meestal rond de 25 cent rekenen. In 25 jaar tijd kan een consument enkele duizenden euro’s besparen door zonnepanelen op zijn dak te leggen.
Volgens Natuur & Milieu ligt de prijs van zonnepanelen pas “sinds kort” onder de reguliere marktprijs. hetkanWel blogger Jeroen, adviseur op het gebied van zonne-energie rekende twee jaar geleden al uit dat het aanschaffen van zonnepanelen goedkoper is dan elektriciteit inkopen.
Natuur & Milieu organiseert samen met de ASN Bank een inkoopactie. Hiermee kun je voordelig een pakket zonnepanelen aanschaffen. De actie van beide organisaties past in een trend: er zijn steeds vaker bulkkortingen te verkrijgen op zonnepanelen.
Bron: Natuur & Milieu
Jij kan het ook

Over de schrijver