Zonnepanelen: waar kan ik subsidie krijgen?

Foto: photos8, Flickr
Foto: photos8, Flickr

Landelijk wordt er slechts aan een kleine groep particulieren subsidie gegeven voor zonnepanelen. Dit wordt gedaan via de SDE (Stimulering Duurzame Energie) regeling van Agentschap NL. Afgelopen jaren was de subsidie slechts 1 dag open omdat er op de eerste dag veel meer aanvragen waren, dan het totaal beschikbare budget. Dit jaar opende de regeling op 1 maart en is om 17:00 van die dag ook weer gesloten. Wanneer de regeling volgend jaar open gaat is nog niet bekend, maar houdt de website van Agentschap NL hiervoor in de gaten.

Landelijk is het dus zeer moeilijk subsidie te krijgen voor zonnepanelen. Lokaal zijn er echter soms wel leuke regelingen te vinden. Op http://energiesubsidiewijzer.nl/ kun je alle subsidies die er zijn in Nederland bekijken. En je hoeft er weinig voor te doen, vul je plaatsnaam in en je krijgt een  compleet overzicht van de regeling(en) waarvoor je in aanmerking komt.

Bedenk echter dat zonnepanelen inmiddels ook zonder subsidie rendabel zijn. Subsidie is dus zeer welkom maar het is in Nederland niet langer een must om zonnepanelen economisch terug te verdienen. Dat lukt sowieso, zie hiervoor het artikel:  Geld verdienen met Zonnepanelen. Dus ook als je geen subsidie kunt krijgen, ga gewoon lekker zonnepanelen op je dak leggen, goed voor het milieu en goed voor je eigen portemonnee!

Voor bedrijven zijn ook alle belastingvoordelen die je kunt krijgen bij het aanschaffen van zonnepanelen op een rijtje gezet op www.belastingtips.nl.

Special zonne-energie
Op hetkanWel leggen we jou van A – Z uit hoe je een zonnepaneel op je dak kunt krijgen. In een serie artikelen bespreken verschillende vragen die je over zonnepanelen kunt hebben. Lees er meer over op onze speciale pagina. Heb je zelf vragen die (nog) niet beantwoord worden? Stuur een mail naar [email protected] en we nemen je vraag mee.

Lees ook

Over de schrijver

6 reacties op “Zonnepanelen: waar kan ik subsidie krijgen?”

  1. Pingback: Leuke special over zonne-energie! « Club van 30

  2. Pingback: Waar haal ik mijn zonnepanelen vandaan? - hetkanWel.nl

  3. Pingback: Kan ik zelf zonnepanelen installeren? - hetkanWel.nl

  4. Ik vind het gek dat de subsidie regeling zo werkt. Je maakt er een soort lotto van. Het werkt opportunisme in de hand (ik doe er een gooi naar, zelfs als ik nog niet zeker weet dat ik echt ga zonnepanelen ga installeren) en mensen die echt serieus aan de slag willen komen niet aan bod of proberen het niet eens. Niet functioneel lijkt me.

Reacties zijn uitgeschakeld.