Zonvakantie als alternatief voor IVF

Faungg, Flickr.com
Faungg, Flickr.com

Stelletjes met een onvervulde kinderwens kunnen het beste een zonvakantie boeken. Nieuw onderzoek toont namelijk aan dat vitamine D, dat wordt aangemaakt onder invloed van zonlicht, mannen en vrouwen vruchtbaarder maakt. Hierdoor is de kans op een zwangerschap veel groter, zonder dat hier dure en zware IVF-behandelingen voor nodig zijn.

Sterke eitjes
Uit het onderzoek blijkt dat de ‘zonvitamine’ de hoeveelheid progesteron en oestrogeen bij vrouwen met respectievelijk 13 en 21 procent laat toenemen, de kwaliteit van het sperma verbetert en het mannelijk libido verhoogt. Ook zorgt vitamine D bij vrouwen voor een regelmatigere cyclus, waardoor ze vaker ovuleren en meer levensvatbare eitjes produceren.
Vitamine D ook effectief tegen kanker
Hoewel het belang van voldoende vitamine D al uit verschillende onderzoeken is gebleken, hebben veel mensen toch nog een tekort aan deze vitamine. Dit komt vooral door de wintermaanden, waarin bijna geen vitamine D wordt aangemaakt. Een tekort aan vitamine D gaat niet alleen ten koste van de vruchtbaarheid, maar kan ook negatieve gevolgen hebben voor het hart, bloedvaten en het immuunsysteem. Bovendien zou vitamine D astma, MS, diabetes type 2 en zelfs een aantal vormen van kanker kunnen voorkomen.
Bron: Daily Mail
Lees ook:
Waarom vitamine D zo goed is voor je gezondheid
NOS ontdekt zonne-energie uit de Sahara
Embryonale stamcellen genezen voor het eerst blinde vrouw

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020