Zuinige auto’s steeds populairder bij topmanagers

Foto: Digital Ralph, Flickr

(gesponsord partnerblog) Negentig procent van de topmanagers vindt een zuinig verbruik van brandstof het belangrijkste criterium bij het kopen van bedrijfsauto’s. Dit maakte KPMG onlangs bekend op basis van een onderzoek onder managers. Deze ontwikkeling betekent goed nieuws voor het terugbrengen van de co2 voetafdruk van bedrijven.
Autofabrikanten zijn de laatste jaren ingesprongen op de vraag naar zuinigere auto’s die zowel bij consumenten als ondernemers  nog steeds lijkt te groeien. De nieuwe versies van modellen die al jarenlang veel worden verkocht, zoals de Honda Accord, zijn bijna allemaal zo aangepast dat ze minder brandstof verbruiken. De meeste moderne auto’s zijn beter gestroomlijnd dan de vorige generatie modellen en ook zijn veel wagens voorzien van een energiezuinige stand.
Een paar jaar geleden was de beste manier om het milieu en de portemonnee te sparen nog het aanschaffen van een kleine auto, maar door de toepassing van nieuwe technieken en een nieuwe focus op efficiëntie is ook het brandstofverbruik van veel grotere en luxere modellen drastisch teruggebracht. Een win-win situatie voor het milieu en de ondernemer, dus.
Ook autofabrikanten noemen in hun marketingcampagnes steeds vaker het lage brandstofverbruik van hun auto’s. Blijkbaar realiseren zij zich dat steeds meer weggebruikers het terugbrengen van het benzineverbruik belangrijk vinden. Hoewel ook het vermijden van onnodig autogebruik daar een belangrijke bijdrage aan zal moeten leveren is deze ontwikkeling zeker een stap in de goede richting. Het is te hopen dat het goede voorbeeld van topmanagers op dit gebied nog meer navolging krijgt.
Bron: consultancy.nl

1 reactie op “Zuinige auto’s steeds populairder bij topmanagers”

 1. HKW plugt nu ook de automaffia. Telefoon of internet afgeschaft?
  Uit Elseviers weblog:
  "Ik reed vanuit Rotterdam met opgeladen batterijen naar Amsterdam. Bezig met een interessant experiment. Vorige week had ik u gemeld dat je maar zestig kilometer kunt rijden met een opgeladen accu van de Opel Ampera……"
  "……Parkeerplek"
  "Ik zette koers naar mijn vaste parkeerplek, waar een groot bord hangt dat deze plek bedoeld is voor elektrische auto’s. Vervolgens gebeurde wat ik natuurlijk al vanaf het allereerste begin zag aankomen: mijn plek was bezet. Ik ging naar de vriendelijke dames van de receptie en meldde het kenteken van de Volvo die op mijn plek stond."
  Mijn plek dus, zo denkt de nog steeds-olieslaaf.
  http://klimaatkombi.nl/El-rijden/Mijn_plek.html

Reacties zijn uitgeschakeld.