Zwaartekracht geeft gratis energie en schoon drinkwater

FeltenbergerpendulumpumpHoe komen we aan schone energie als de zon niet schijnt en de wind niet waait? Wel eens gedacht aan zwaartekracht? De mannen van het bedrijf Gravitational Energy Corporation wel. Zij ontwikelden de Feltenberger Pendulum Pump, een apparaat waarmee bijna 3800 liter drinkwater per uur kan worden gepompt en gefilterd. De pomp wordt aangedreven door menselijke spierkracht, met een stevige helpende hand van zwaartekracht.

Er is verder geen brandstof voor het apparaat nodig en pompen kost niet meer inspanning dan, laten we zeggen, een kind een duwtje geven op een schommel. Aan de pomp is namelijk een extra pendule vast gemaakt die er voor zorgt dat de zwaartekracht zijn ondersteunde werk kan doen. Zo wordt pompen een stuk lichter dan met een normale handpomp, want de pendule zwaait na elk zetje stevig heen en weer.

De eerste pomp wordt nu gebruikt op Haïti, waar het dagelijks drinkwater levert voor 4000 mensen, met slechts drie uur pompen. Als het apparaat continu zou draaien, kan het drinkwater leveren voor 40000 mensen.

Naast de waterpomp, wil Gravitational Energy Corporation ook grote Feltenberger Pendulum machines bouwen waarmee electrictiteit kan worden opgewekt. Doel van deze apparaten is om de energieconsumptie met 50% te verlagen.

Bron: Pure Energy Systems Wiki

Lees ook:

Zonneverf maakt van elk oppervlak een energiecentrale

De beste aanbieders van groene stroom

Bespaar energie en vul je portemonnee

Over de schrijver

12 reacties op “Zwaartekracht geeft gratis energie en schoon drinkwater”

Reacties zijn uitgeschakeld.