Zweedse vliegtuigpassagiers voorkomen uitzetting vluchteling

RTEmagicC_ghader_300.jpg

Vliegtuigpassagiers in Zweden hebben voorkomen dat de immigratiedienst een vluchteling deporteerde door te weigeren hun veiligheidsgordels om te doen. Door die collectieve actie besloten de piloten dat het vliegtuig niet kon opstijgen. De vluchteling werd teruggebracht naar het detentiecentrum.

Het is een ‘Paarse Krokodil’ zo groot als een olifant: Ghader Ghalamere vluchtte jaren geleden uit Iran en belandde uiteindelijk in Zweden waar hij een gezin stichtte met de Zweedse Fatemeh. Ze hebben twee jonge kinderen. Ghader die een officiële vluchtelingenstatus heeft van de VN wilde een verblijfsvergunning aanvragen maar mag dat, vanwege een rare kronkel in de wetgeving, alleen vanuit het buitenland doen. Hij heeft ook recht op zo’n vergunning omdat zijn twee jonge kinderen niet zonder hem kunnen. Dus reisde hij naar Noorwegen om van daaruit de vergunning aan te vragen. Na twee weken tevergeefs proberen gaf hij dat op en keerde onverrichterzake terug naar Zweden. Daar constateerde de immigratiedienst vervolgens dat zijn kinderen ‘dus’ makkelijk zonder hem konden en besloten hem alsnog te deporteren. Naar Iran.

Lees het hele artikel op Joop.nl

Lees ook
[adrotate group=”1″]
Omdenken: eersteklas oplossing voor racistische vliegtuigpassagier

Over de schrijver

2 reacties op “Zweedse vliegtuigpassagiers voorkomen uitzetting vluchteling”

  1. Pingback: Zweedse vliegtuigpassagiers voorkomen uitzetting vluchteling | Nieuwe Aarde

Reacties zijn uitgeschakeld.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020