eco-pretpark Ai Pioppi
eco

Dit eco-pretpark is volledig off the grid

Wat doe je om meer gasten naar je restaurant te trekken? Iets extra’s bieden? Bij een Italiaanse restauranthouder liep ‘iets extra’s‘ volledig uit de hand. Hij bouwde in het bos naast zijn restaurant, helemaal handmatig het eco-pretpark Ai Pioppi. 
In de jaren ’70 ontdekte de Italiaanse restauranteigenaar Bruno Ferrin uit Battaglia een liefde voor het bewerken van metaal. Hij kwam met een klus bij de dorpssmit, maar die had geen tijd. De smit zei dat Bruno het wel zelf kon doen op zijn machines. Bruno won wat advies in en ging aan de slag. Het zou zijn leven veranderen.

Een eerste attractie

Doordat Bruno had leren lassen, kwam hij op het idee om een aantal attracties te bouwen in de tuin van zijn restaurant. Het leek hem leuk om te doen én het zou wat meer klanten naar zijn  restaurant kunnen trekken. Nadat hij de eerste had afgerond, kreeg hij de smaak te pakken. In de jaren die volgden, kwamen er steeds meer attracties bij en inmiddels staat er een volledig pretpark.

Geen elektriciteit

Het mooie aan het pretpark is dat Bruno het volledig met de hand maakte, maar dat is niet alles. Het pretpark is volledig off the grid. Alle attracties maken gebruik van de zwaartekracht en zijn gebaseerd op bewegingen in de natuur. Bruno bestudeerde jarenlang de patronen in de natuur en haalde daar inspiratie uit voor nieuwe attracties.

Een nieuwe hotspot

Met de komst van het pretpark is het doel bereikt: Ai Pioppi is een begrip in de buurt en een populaire bestemming voor zowel de locale bevolking als toeristen. Zij komen massaal de kunstwerken van de ‘nieuwe’ Leonardo Da Vinci bewonderen. En uitproberen natuurlijk.

Over de schrijver

2 reacties op “Dit eco-pretpark is volledig off the grid”

Reacties zijn uitgeschakeld.