Gezocht: tiny house-bewoners in de Eifel, Duitsland

Tiny house-liefhebbers, opgelet! Anne-Marion Pothaar, eigenaresse van de ‘Densborner Wassermuehle’ in Duitsland is op zoek naar mensen die een plekje zoeken voor hun tiny house. In het natuurgebied de Eifel staat een historische watermolen, waaromheen Anne-Marion een educatief en zelfvoorzienend belevenispark heeft gerealiseerd. Ze is nu op zoek naar mensen die haar willen helpen. Ze heeft geen woonruimte, maar wél genoeg grond waarop tiny houses mogen staan. Iets voor jou?

De watermolen

Anne-Marion kocht de historische molen in september 2008 en inmiddels woont ze op deze plek samen met haar hond, drie katten en twee ezels. De watermolen is helemaal compleet en doet zijn werk nog steeds goed. Anne-Marion: “Met de molen organiseer ik evenementen waarbij mensen zelf de molen bedienen, graan malen en met dat graan uiteindelijk brood of pizza maken en eten.” Op het terrein is ook een bistro-café, waar Anne-Marion biologische, verse maaltijden serveert. Sinds enkele jaren kun je ook overnachten op de bijbehorende camping of de Bed & Breakfast.

Watermolen
Eigenaresse Anne-Marion Pothaar.

Lasten en lusten

Anne-Marion is op zoek naar een groep gelijkgestemde mensen die gezamenlijk de lasten en lusten (dus ook financieel) willen delen van het belevenispark. Op een terrein tegenover de molen kunnen tiny houses staan. Hier komen de mensen komen te wonen die zorg willen dragen voor het park. “Ik zou het heel fijn vinden als er een kerngroep van zes tot acht personen ontstaat.”
Het perceel is klaar en winstgevend, de bouwkosten zijn achter de rug. “Winst maken is voor mij niet belangrijk, ik wil graag samenwerken en samenwonen met gelijkgestemden.” Het is de bedoeling dat de mensen die bij Anne-Marion willen komen wonen een maandelijks bedrag betalen voor de vaste lasten, zoals elektriciteit en water en dagelijks een verse maaltijd. “Dit geld gaat in een pot, waar ook alle inkomsten van het goed lopende bedrijf ingaan.” Iedereen werkt een vast aantal uren mee, bijvoorbeeld bij de molen, in de workshopruimte of de biologische groentetuin, bij het bouwen van een blote voetenpad, de belevenistuin of het vogelbos. Anne-Marion: “Aan het einde van het jaar houden we per persoon een vast borgbedrag in de pot. Vervolgens betalen we uit de pot een vast bedrag aan perceelonderhoud en infrastructuur. De rest van de pot betalen we aan iedereen uit.”

Img 0517 E1525677907942

Modern dorps karakter

Het is de bedoeling dat de Densborner watermolen een dorps karakter krijgt, maar dan wel op een moderne manier. Anne-Marion: “Dit betekent zelfvoorzienend en duurzaam leven en wonen, zeggenschap over ons eigen voedsel, samenleven met jong en oud, natuur om je heen en gebruik van gemeenschappelijke voorzieningen. In het laatste geval vind ik het belangrijk dat de individuele privacy wordt gewaarborgd.”

Aanmelden

Ben je een pionier, natuurliefhebber, biologische boer, experimentele kok, kunstenaar, kom je met een groep of als individu? Het kan allemaal. “Als je aanknopingspunten ziet en graag samen wilt leven en werken met anderen, als je een plekje zoekt voor jouw kleine huis, tiny house of modulaire woning: kom eens langs!”, aldus Anne-Marion. Heb je vragen? Stuur een mail naar info@densbornerwassermuehle.de, neem een kijkje op haar Facebook-pagina of bezoek de website.

Over de schrijver

1 gedachte over “Gezocht: tiny house-bewoners in de Eifel, Duitsland”

  1. goedemorgen,
    wij leveren nieuwe wooncontainers (tinyhouse) voor een zeer aantrekkelijke prijs alle afmetingen zijn te realiseren ( ook sleutel klaar )
    mocht dit interessant zijn neem dan vooral contact met mij op
    grusse
    Martien van Schijnde Niederlande

Reacties zijn gesloten.