Consuminderen Challenge: Met deze 5 apps lukt ontspullen echt

Consuminderen kan op allerlei manieren. De meest effectieve manier is om te ontspullen en alleen te kopen wat je echt nodig hebt. Dat bespaart tijd en geld, maar is in de praktijk best lastig, ervaart ook de redactie van hetkanWEL tijdens de consuminderen challenge. Als je alleen koopt wat je echt nodig hebt, moet je precies weten wat je bezit. Om je daarbij te helpen, zijn er handige apps. Deze apps onthouden voor jou wat er in je kleding-, boeken-, of voorraadkast ligt, ze organiseren je administratie en geven inzicht in je financiën. We zetten er vijf voor je op een rij.

Eten & Drinken

In de supermarkt beginnen de meeste mensen met twijfelen. Is er nog genoeg pasta, rijst of tomatensaus? Als je vervolgens thuis je keukenkastje opentrekt, zie je dat er niet één, maar nog wel drie pakken liggen. Nergens voor nodig natuurlijk en met de app Foodplanner zal het je ook niet meer gebeuren. Deze gratis app maakt het mogelijk om recepten te downloaden van je favoriete sites, een boodschappenlijst te maken en up to date te houden, een menu-planning te maken, maar ook bij te houden welke producten je nog op voorraad hebt.

Papierwerk

Dankzij Digid en andere online diensten krijg je waarschijnlijk niet meer zo veel post als vroeger, maar wat er binnenkomt, wil je goed bewaren. Net als je aantekeningen van een vergadering, een interessante link die voorbij kwam of een artikel uit een tijdschrift. Om dit zo efficiënt mogelijk te organiseren, kun je Evernote gebruiken. Evernote is een notitie app, waar je ook al je aantekeningen in kunt bewaren, inclusief video’s, webinars, audiobestanden of foto’s. Een ideale manier om al je notitieboekjes de deur uit te doen en papierwerk direct bij binnenkomst te digitaliseren.

Kledingkast

Sta je wel eens voor een overvolle kledinkast, maar heb je toch niets om aan te trekken? Dat overkomt iedereen wel eens, maar het is lastig als je minimalistisch wilt leven. De verleiding om iets nieuws te kopen, is dan groot. Met de app Stylebook heb je hier minder last van, want je digitaliseert je hele kledingkast en dat creëert overzicht. Het is wel een behoorlijke klus, want je moet al je kledingstukken invoeren. Dat kan door ze te fotograferen, of door foto’s te uploaden van de website van het merk. Is het gelukt, dan kun je vanuit je stoel door je kledingkast lopen en nieuwe combinaties maken. Je kunt ook selfies opslaan met outfits die je heel geslaagd vond en de app vertelt je hoe vaak je bepaalde items draagt.

Geld

Een minimalistische levensstijl bespaart geld. Om je financiën goed in de gaten te houden, zijn er tal van apps. Een goed voorbeeld is Mint. Je vult op deze app je inkomsten in en koppelt je bankpas en creditcard(s) aan elkaar. Zo krijg je een totaaloverzicht van je uitgaven. Je kunt jezelf vervolgens een budget geven, maar ook herinneringen in stellen voor bepaalde betalingen.

Boeken, cd’s en elektronica

Wil je een compleet overzicht creëeren van alle spullen die je hebt? Dan biedt de app Mystuff2 uitkomst. In de app kun je al je muziek, films, boeken, elektronica, pennen, speelgoed, servies etc. invoeren. Je kunt een foto maken van de barcode, of van het product. Net als met de app voor je garderobe kost het wat tijd om van start te gaan, maar daarna kun je altijd al je spullen vinden en koop je nooit meer iets, dat je al hebt.
Deze apps zijn een selectie uit de vele verschillende apps die er voor elk thema zijn. We vullen de blog gaan aan met jouw tips, dus twijfel niet om ze te delen.

Over de schrijver

5 gedachten over “Consuminderen Challenge: Met deze 5 apps lukt ontspullen echt”

  1. Pingback: Consuminderen challenge: tien tips om minder te kopen

  2. Pingback: Het lekkere leven van de Digital Nomad | Annemarie Janse - Virtual Assistant

  3. Ja, precies @An, dat wil ik ook wel weten. Want Evernote wordt ook aangehaald (microsoft) Ik heb al die apps uitgeschakeld vanwege privacy. Als men echt gegevens van je wilt, lukt dat toch wel maar we hoeven ons toch niet ten grabbel te gooien 🙂

  4. Hoe zit het met beveiliging van je gegevens in de apps? Zeker bij financiële informatie wil ik erg voorzichtig zijn om het te uploaden naar een bedrijfsserver.

Reacties zijn gesloten.