4 natuurlijke make-upmerken

Laat ik maar direct met de deur in huis vallen: ik ben een kluns op het gebied van make-up. Ik doe maar wat. Het is natuurlijk niet zo erg dat ik niet kan ‘shapen’ of ‘highlighten’, maar een goede basis vind ik wél belangrijk. En dan vooral voor mijn huid, want die is niet altijd even zuiver. Onlangs dook ik zonder enige verwachtingen in de wereld van natuurlijke make-up, en dat bleek een hele goeie zet. Hieronder deel ik een aantal mooie, natuurlijke make-upmerken met je. Doe er je voordeel mee!

Creative Cosmetics

Dit merk kwam ik als eerste tegen in mijn zoektocht. Het brein achter Creative Cosmetics, Elma Maaskant, heeft zelf last van rosaeca en is om die reden haar eigen make-uplijn gestart. De make-up is 100 procent natuurlijk en afkomstig van een steen. Het is daardoor rijk aan mineralen met hele goede eigenschappen. De steen is zo puur dat het één wordt met je huid en door de warmte gaan de mineralen aan het werk. Het zuivert je huid en zet het herstelproces in werking. Alle producten zijn vrij van parabenen. De make-up kan dus helpen bij een onzuivere huid door eczeem, acne of rosaeca. Ik heb inmiddels een aantal producten van dit merk in gebruik en ik ben erg tevreden. Mijn huid lijkt rustiger en de make-up oogt erg natuurlijk.

freshMinerals

Ook dit merk verkoopt minerale make-up. De losse poeders zorgen ervoor dat je huid goed kan blijven ademen. De producten bevatten geen conserveringsmiddelen, olie, talk, geurstoffen of binders. De make-up van freshMinerals heeft een hoge Environmental Protection Factor en biedt goede bescherming tegen milieuvervuiling en vrije radicalen. Het kan de huid beschermen tegen ozon, sigarettenrook en luchtvervuiling.

bareMinerals

Net als de make-up van Creative Cosmetics en freshMinerals, bestaan de producten van bareMinerals ook uit mineralen. Denk aan titanium dioxide, zink oxide, mica en boron nitride. Dit merk is helaas moeilijker verkrijgbaar in Nederland, maar je kunt het wel bestellen bij bijvoorbeeld Sephora.

Mineralissima

De producten van Mineralissima zijn vrij van toegevoegde kunstmatige stoffen en andere chemicaliën. De producten zijn net als de andere merken 100 procent natuurlijk en bevatten geen Bismuth Oxychloride, talk, parabenen en nanodeeltjes. Vooral voor mensen met een gevoelige huid is deze natuurlijke make-up aan te raden, omdat het ontstekingsremmend werkt en ervoor zorgt dat de huid vrij kan ademen.
Heb jij nog toevoegingen? Laat het ons weten in een reactie of stuur een mailtje naar redactie@hetkanwel.nl. 

Over de schrijver

1 gedachte over “4 natuurlijke make-upmerken”

Reacties zijn gesloten.