5 cadeau tips voor milieuvriendelijke spullen op kantoor

Het redden van de planeet is iets dat we met z’n allen moeten doen. En nu de feestdagen in zicht zijn, is ook de cadeautijd weer aangebroken. Gelukkig zijn steeds meer mensen wel een beetje klaar met het ‘consumeerderen’. Daarom wordt er meer en meer gekozen voor milieuvriendelijke spullen en het geven van een duurzaam eindejaarsgeschenk of kerstpakket. Ook op kantoor. Om je collega’s te inspireren geven we je 5 cadeau tips voor op kantoor.

Als we een aarde willen achterlaten waar ook toekomstige generaties een mooi leven kunnen leiden, dan zullen we toch echt moeten verduurzamen. Maar dat is over het algemeen niet een boodschap waar iedereen op zit te wachten. Als ik me op kantoor druk maakte over de grote hoeveelheid wegwerp koffiebekers (die moeilijk te recyclen zijn) of plastic bekertjes water, dan doken mijn collega’s het liefst onder tafel omdat ik als ‘wereldverbeteraar’ weer kwam preken. Wat wel werkte, zo merkte ik, is het inspireren van anderen. Niet door te vertellen (of preken), maar door te doen. Door mijn eigen mooie koffiebeker mee te nemen bijvoorbeeld, want daarmee bracht ik anderen op een idee om ook een eigen beker mee te nemen en zo een steentje bij te dragen aan het klimaat. Met kleine duurzame cadeaus kan je dat bewustzijn ook creëren en mensen inspireren duurzamer te leven.

Duurzame cadeau tips voor je collega’s

Met de onderstaande duurzame cadeau tips, laat je je collega’s zien dat een milieuvriendelijk leven ook leuk is! Deze groene cadeaus werken inspirerend om ook thuis meer te verduurzamen. Je kunt milieubewuste spullen geven als kleinigheidje, duurzaam relatiegeschenk, kerstcadeau of als ecologisch verjaardagscadeau voor je favoriete collega.

Ben jij op het werk verantwoordelijk voor een gift tijdens een congres of event? Denk dan ook eens aan een duurzame goody bag die je samenstelt met (bedrukte) milieuvriendelijke spullen.
 • Koffiebeker

Wellicht niet meer het meest originele cadeau maar wel praktisch én milieuvriendelijk. Bizar in deze tijd, want er zijn nog veel mensen die gebruik maken van wegwerp bekers. Een mooie en herbruikbare koffiebeker stimuleert om hier voorgoed afscheid van te nemen. Er zijn tegenwoordig duurzame koffiebekers van bamboe of die gemaakt zijn van hernieuwbare grondstoffen. Kies voor een thermos variant met een leuk design of passende persoonlijke tekst.

 • Herschrijfbaar notitieblok

Hét milieuvriendelijke notitieblok is uitwisbaar en gemaakt van FSC hout. Let ook op duurzame factoren zoals lokale en CO2-neutrale productie. In deze boekjes schrijf je met een speciale pen en highlight je met uitwisbare markers. Je hebt notitieboekjes waarin ook een agenda functie zit . Of zelfs varianten met een speciale app om je aantekeningen te digitaliseren. Het scheelt ontzettend veel papier, een foutje is snel & onzichtbaar hersteld en daarmee een duurzaam én handig cadeau!

 • Waterfles

Kraanwater drinken is niet alleen milieuvriendelijk, het is ook nog eens gezond. Weg met die plastic soup en ongezonde frisdrank; stimuleer je collega’s tot een duurzamer en gezonder leven met een herbruikbare waterfles. Deze zijn tegenwoordig beschikbaar in de mooiste designs en uitvoeringen. Een herbruikbare drinkfles geeft minder afval en CO2 uitstoot. En is al helemaal duurzaam wanneer deze gemaakt is van milieuvriendelijke materialen zoals glas of RVS. Zorg in ieder geval dat er geen BPA in de fles is verwerkt.

 • Zaadjes

Onder het mom van ‘eerst zaaien om te oogsten’, zijn zaadjes een leuk en bewust cadeau. Bloemen geven, heeft veel meer impact op het milieu dan je denkt. Laat je collega’s in plaats daarvan zien hoe leuk en makkelijk het bijvoorbeeld is eigen kruiden of groenten te laten groeien. Zoals een biologische muntplant om thee van te maken. En dit kan gewoon op de (kantoor)vensterbank.

 • Duurzame thee

Duurzame thee is een geschikt cadeau voor ieder persoon en elke gelegenheid. Thee-leuten wordt duurzaam wanneer er bij de productie aandacht is voor de natuur en mensen. Let hiervoor op bio-logo’s die eerlijke thee garanderen. Zoals thee van biologisch geteelde theeplanten en eerlijke handel (fair trade) met een leefbaar loon voor de plukkers. Je collega’s zullen merken dat duurzame thee niet alleen beter ‘voelt’ maar ook minstens zo lekker is!

Leuk en duurzaam kerstpakket 2022

De smaak te pakken? Maak de personeelsafdeling op jouw werk warm voor een duurzaam kerstpakket 2022. De meesten zitten écht niet meer te wachten op vage gadgets, de zoveelste mok of waardebonnen en koekjes die na de houdbaarheidsdatum nog steeds in de kast liggen.

Geef duurzaam, geef goed. Wij lieten ons voor dit artikel inspireren door Zustainabox.nl. Zij bieden ontzettend leuke en originele duurzame relatiegeschenken, milieuvriendelijke kerstcadeaus of duurzaam medewerkers verjaardagscadeau. Zonder of mét logo bedrukking. Hiermee maak je een ander én de planeet blij!

Over de schrijver

1 gedachte over “5 cadeau tips voor milieuvriendelijke spullen op kantoor”

 1. Geweldig artikel. Goede tips ook!

  Off topic: Ik heb zelf gemerkt op kantoor dat mijn collega’s een beetje rumoerig werkte. Vooral doordat ze geen overzicht meer hadden door papierwerk dat overal op bureau lag. Bovendien was het een zooitje op kantoor. Er lagen overal spullen..
  Ik heb dan ook kantoorinrichters ingehuurd die de kantoor letterlijk nieuw leven hebben opgeblazen. En ik moet je zeggen: wat ben ik blij dat ik dit heb gedaan, we zijn allemaal gemotiveerder dan ooit :).

  Maar terug naar het onderwerp, dit zijn ook zeker goede tips om je collega’s een riem onder de hart te steken!!

  Groetjes Felix.

Reacties zijn gesloten.