5 natuurlijke remedies tegen een (Koningsdag)kater

Heb je het naar je zin gehad gisteren? De kans is groot dat je ietwat vermoeid bent en misschien zelfs hoofdpijn hebt en misselijk bent: de klassieke kater. Geen zorgen, wij hebben een aantal natuurlijke oppeppers voor je op een rijtje gezet. De ingrediënten heb je waarschijnlijk gewoon in huis. Dat scheelt weer een ritje naar de supermarkt. Doe rustig aan vandaag!

Gember

De gemberwortel staat erom bekend dat het misselijkheid tegengaat. En laat dat nou nét zijn waar je last van hebt na een goede Koningsdag. Maar gember doet meer: het is ook goed voor de spijsvertering. Drink gerust een aantal glazen thee met dit wondermiddel, want op die manier zorgt het ook voor hydratatie. Kook tien plakjes verse gemberwortel in drie tot vier glazen water en laat het ongeveer tien minuten staan. Je kunt het drankje eventueel zoeter maken met honing, citroen of limoen.

Magnesium

Alcohol put de voorraad magnesium in je lichaam uit. Dat is jammer, want magnesium is goed tegen hoofdpijn. Neem een supplement of haal magnesium uit je voeding. Het zit onder andere in: groene bladgroenten, zoals spinazie, andijvie, boerenkool en raapstelen, volkoren graanproducten, alle soorten noten, rauwe cacao, avocado, bananen, zeewier, broccoli en peulvruchten. Daar kun je best een lekkere maaltijd van maken, toch?

Koffie

Uit onderzoek blijkt dat koffie de zwelling van je bloedvaten vermindert, waardoor de hoofdpijn minder erg wordt of zelfs helemaal verdwijnt. Drink wel een extra glas water bij je zelfgemaakte kopje koffie, want het zwarte goedje trekt vocht uit je lichaam en dat willen we niet hebben.

Eieren

Heb je enig idee hoe een kater ontstaat? Je lever is hard aan het werk en maakt ‘aceetaldehyde’ aan. Als je te veel van dit stofje in je lichaam hebt, voel je je minder goed. Gelukkig kan het afgebroken worden door je lichaam aan te vullen met onder andere cysteïne. Je raadt het al: dat zit in eieren. Wat dacht je van een lekker gekookt of gepocheerd eitje? Geniet ervan!

Bewegen

We snappen dat dit absoluut het laatste is waar je nu zin in hebt, maar een beetje bewegen kan wonderen doen. Als je hoofdpijn hebt moet je natuurlijk niet een halve marathon gaan rennen, maar een beetje zweten kan geen kwaad. Het zorgt ervoor dat de giftige stoffen uit je lichaam verdwijnen. Daarnaast maak je in je hersenen het hormoon endorfine aan als je beweegt, daar word je blij van! Zorg er wel voor dat je extra veel water drinkt, want we willen niet dat je nog meer uitdroogt na die wilde dag van gisteren.
Heb jij nog handige natuurlijke tips die helpen tegen een kater? Laat het ons weten in een reactie en help de lezers die last hebben van een kater!

Over de schrijver

1 gedachte over “5 natuurlijke remedies tegen een (Koningsdag)kater”

  1. Wat altijd werkt is voor het slapen gaan minimaal een halve liter -liefst lauw-water drinken. Alcohol onttrekt vocht aan de hersenen wat mede hoofdpijn veroorzaakt. Gegarandeerd succes!

Reacties zijn gesloten.