4 tips om je de levensduur van je telefoon te verlengen

Je herkent het misschien wel: je koopt een nieuwe telefoon en het oude toestel verdwijnt ergens in een la. Dat is niet alleen slecht voor het milieu, maar ook helemaal niet nodig, want je kan je oude exemplaar gewoon een langer leven geven. In dit artikel geven we je handige tips.

Tip 1. Ruil je telefoon in

Je kan je oude telefoon een tweede leven geven door hem in te ruilen. Als hij er nog mooi uitziet en goed werkt, kan je er vaak nog een leuk bedrag voor krijgen. Sommige winkels bieden een zogenoemde inruilservice aan, maar er zijn ook websites waar je je oude smartphone te koop aan kan bieden.

Dat werkt heel makkelijk. Je meldt je toestel aan en geeft wat informatie over de staat waarin hij verkeert. Je krijgt meestal al snel een eerste bod. Als dit bod je bevalt bevestig je de verkoop en stuur je de telefoon op. De koper controleert hem en betaalt je als het toestel aan de verwachtingen voldoet. Zo niet, dan krijg je ‘m gewoon weer terug.

Tip 2. Recycle je telefoon

Je oude telefoon recyclen is goed voor het milieu. Je kan hem recyclen door hem in te leveren bij de milieustraat, een inleverpunt van WeCycle of hem te doneren aan de Kringloop, die hem opnieuw verkoopt of bruikbare onderdelen eruit haalt. Je kan je telefoon ook aan een goed doel schenken en er zo iemand anders blij mee maken.

Zorg er wel voor dat alle data van je smartphone af is voordat je hem recyclet. Dat doe je door je telefoon te resetten naar de fabrieksinstellingen. Maak wel eerst even een back-up van je data zodat je deze niet kwijtraakt.

Tip 3. Gebruik je telefoon langer

Doe je je smartphone weg omdat je abonnement is verlopen? Dat is nergens voor nodig, want met een sim only kan je hem gewoon blijven gebruiken. Dit is namelijk een abonnement dat je zonder toestel afsluit en daardoor bij elke telefoon kan gebruiken. Zo gaat je smartphone makkelijk nog een hele tijd mee.

Tip 4. Zorg goed voor je smartphone

Er zijn ook dingen die je zelf kan doen om ervoor te zorgen dat je smarthone langer meegaat. Laad hem bijvoorbeeld op de juiste manier op zodat je de batterijduur verlengt. Dit doe je door je toestel leeg te laten lopen tot ongeveer twintig procent batterijvermogen en hem vervolgens op te laden tot rond de tachtig procent.

Zorg ervoor dat je telefoon niet te heet of te koud wordt. Dat is slecht voor de batterij en kan ervoor zorgen dat hij minder lang meegaat. Maak je smartphone regelmatig schoon zodat er geen vuil en stof inkomt die de onderdelen kunnen beschadigen. Door je smartphone in topvorm te houden kan je ervoor zorgen dat hij langer meegaat en anderen er na jou eventueel ook nog een lange tijd plezier van hebben.

Wil je je telefoon een heel andere bestemming geven? Stuur deze dan op naar NOWA om er sieraden van te maken. Hier lees je hoe.

Over de schrijver