Kleding gemaakt van koffie. Hoe duurzaam is dat eigenlijk?

HetkanWEL houdt alle ontwikkelingen die het leven groener, eerlijker en leuker maken goed in de gaten. Deze week was er weer veel goed nieuws, zoals kleding gemaakt van  koffie. Voor het geval je het gemist hebt, zetten we het nog eens voor je op een rij. 

Soepen van de Verspillingsfabriek bekroond

Op 4 september was het Duurzame Dinsdag. Onder leiding van groene ondernemer Maurits Groen werd de jaarlijkse prijs uitgereikt voor het beste duurzame initiatief.  Dit jaar ging de prijs naar de Verspillingsfabriek. Zoals de naam al zegt, gaat de Verspillingsfabriek voedselverspilling tegen. Dagelijks zoeken de medewerkers van de Verspillingsfabriek naar reststromen bij telers, versnijders en verwerkers, zoals te kleine uien, kontjes en kopjes van tomaten, broccoli stronken. Van die reststromen maken ze nieuwe producten, zoals soepen, of kant-en klaargerechten.

Genomineerden Vegan Awards bekendgemaakt

Elk jaar worden er in oktober de Vegan Awards uitgereikt voor het beste vegan kookboek, product, webwinkel, blog of eetgelegenheid. De Nederlandse Vereniging voor Veganisten speurt  het hele jaar Nederland af, op zoek naar de meest invloedrijke vegans en vegan producten. En mensen kunnen elkaar nomineren. Inmiddels zijn de genomineerden voor dit jaar bekend en je kunt nu op ze stemmen. Doe het voor 24 september.

Van koffieboon tot jeans

Kleding gemaakt van restproducten van voedsel, dat blijft intrigeren. Het Deense merk Noisy May komt met een jeanscollectie van ‘coffee denim’. Deze jeanslijn wordt gemaakt in Cambodja van gerecyclde koffiebonen. Om koffie te maken, wordt 0,2 procent van de boon gebruikt. De rest, 99,8 procent, wordt koffiedik en weggegooid. Doodzone natuurlijk en ook onnodig blijkt nu, want ze maken er mooi kleding van.

Burberry stopt met het verbranden van onverkochte luxe kleding

De hele wereld viel over het modemerk Burberry heen, toen naar buiten kwam dat zij niet verkochtte items verbranden. En terecht. Nu heeft Burberry spijt, want moderne luxe betekent ook dat je sociaal- en milieuverantwoord moet zijn’, aldus Marco Gobbetti, de hoogste baas (CEO) van Burberry. En daarom heeft het modemerk besloten om onverkochte kleding niet meer te vernietigen. Beter laat dan nooit zullen we maar zeggen.
Heb jij nog goed nieuws dat we deze week gemist hebben? Laat het ons dan vooral weten!

Over de schrijver

6 gedachten over “Kleding gemaakt van koffie. Hoe duurzaam is dat eigenlijk?”

  1. Pingback: Minister Bruins draagt pak van afval op Prinsjesdag - hetkanWEL

  2. Pingback: Deze nieuwe Nederlandse uitvinding ruimt plastic afval in water op - hetkanWEL

  3. Die spijkerbroek van Noisy May klinkt goed, maar is er meer bekend over het productieproces? Zo’n spijkerbroek kost maar €39,99, dat is erg weinig voor een jeans. Hoe eco en fairtrade is dit merk?

Reacties zijn gesloten.