Dit zijn de 5 leukste microavonturen voor het paasweekend

Het paasweekend geeft veel mensen een paar extra dagen vrij om op pad te gaan. Een reisje naar het buitenland zit er momenteel niet in, maar dat betekent niet dat je thuis hoeft te blijven. Met deze vijf microavonturen beleef jij tijdens het paasweekend avonturen die niet onderdoen voor reizen naar verre oorden.

1. Een nachtje kamperen in de natuur

Wakker worden van vrolijk fluitende vogels en de heerlijke geur van gras en bomen in de ochtend. Met een kop koffie genieten van de eerste zonnestralen op je huid, en vervolgens de hele dag doen waar je zin in hebt. Ga op kampeeravontuur in de natuur. Boek een kampeerplek voor één, twee of drie nachten op een natuurkampeerterrein of Campspace en geniet van je mini-kampeervakantie tijdens het paasweekend.

2. Op mini-fietsvakantie

Een fietsvakantie over de grenzen is momenteel wat lastig, maar dat betekent niet dat je fiets in de schuur moet blijven staan. Of je nou vanaf je huis naar een camping dertig kilometer verderop gaat, of in een paar dagen tijd honderden kilometers aflegt, een mini-fietsvakantie is altijd een goed idee. Zet je eigen route uit met behulp van het fietsknooppuntennetwerk of volg één van de officiële Langeafstand Fietsroutes. Fiets langs de Maas over de 480 kilometer lange Maasroute, of volg de kustlijn op de 610 kilometer lange Kustroute.

3. Een mini-wandelvakantie dicht bij huis

Droom jij ervan om met je rugzak op dagenlang te wandelen door de natuur? Daarvoor hoef je niet voor naar Schotland, Noorwegen of Nieuw-Zeeland. Pak je rugzak in en loop vanaf je voordeur naar een camping of ander logeeradres. Download een kaartenapp op je telefoon of koop een wandelkaart, en stippel zelf een route uit. Wil je liever roodwitte of roodgele markering volgen? Zoek dan een Lange Afstand Wandelroute (LAW) of Streekpad uit. Een extra uniek avontuur beleef je in een afgelegen natuurhuisje van Cabiner. Vanaf een parkeerplaats volg je, met je spullen in je rugzak, een door Cabiner uitzette route op de kaart door de Drentse natuur.

4. Op safari in eigen land

Nu de bomen nog niet zoveel blad hebben als in de zomer, is het nog relatief makkelijk om wild te spotten. Neem je verrekijker en eventueel een picknick mee, en ga vlak voor zonsondergang de natuur in. Wie heel stil doet en veel geduld heeft, maakt kans herten, reeën, dassen, moeflons en/of zwijnen te zien. Doe vooraf op internet onderzoek naar plekken waar regelmatig wild gespot wordt. Op de Veluwe vind je wildkijkschermen op plekken waar regelmatig wild komt eten. Houd er rekening mee dat het nu broedseizoen is. Blijf op de paden en volg de adviezen van Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten op.

5. Maak een thematische roadtrip

Vergeet de Route 66 en ontdek de hoogtepunten in eigen land. Zet je eigen route uit met behulp van een ouderwetse wegenkaart waar de bezienswaardigheden ingetekend zijn, of volg een al uitgezette route. De ANWB heeft leuke thematische autoroutes uitgezet, die je op hun website kunt vinden. Volg de bordjes, of download de GPX-bestanden voor je navigatie-app. Slinger over het Limburgse heuvels op de 110 kilometer lange Mergellandroute, rijd over de voormalige zeebodem op de 168 kilometer lange Zeebodemroute of bezoek authentieke Friese steden op de 127 kilometer lange Havenstedenroute.

Wat zijn jouw tips voor microavonturen in het paasweekend? Laat het ons weten door hieronder een reactie achter te laten. Lees hier onze tips met meest bijzondere logeeradressen in Nederland

Over de schrijver

2 reacties op “Dit zijn de 5 leukste microavonturen voor het paasweekend”

Reacties zijn uitgeschakeld.