10x huidvriendelijke zonnebrandcrème

Ik weet niet hoe jij erover denkt, maar die eerste warme dagen van het jaar overvallen mij iedere keer weer. De hitte ben ik niet meer gewend en op een spontane eerste stranddag ben ik heel slecht voorbereid. Ik wurm mezelf in het bovenstukje van mijn bikini, maar kan het bijpassende broekje nergens vinden. De fles zonnebrandcrème vind ik ergens achterin het badkamerkastje, maar de inhoud stelt teleur. Gelukkig is de zomer nog lang en ben ik na die eerste stranddag zonder bijpassende bikini en zonbescherming uitgebreid op zoek gegaan naar een crème tegen de zon die goed bij mij past. 

Food for Skin

Food for Skin is een huidverzorgingsmerk opgezet door de twee zussen Angela en Cathy na hun zoektocht naar 100% natuurlijke huidverzorging. Na lang experimenten hebben zij een zonnebrand met SPF 30 gemaakt die 100% natuurlijk is en zónder witte waas. Ze gebruiken dan ook geen microplastics, chemicaliën of parfum. Het is best uniek dat deze zonnebrand geen witte waas achter laat aangezien het wel een mineraal UV-filter bevat, zink. Dat komt omdat het ook voedende oliën bevat die ervoor zorgen dat het eerder een gouden glansje op je huid achterlaat. We hebben de zonnebrand mogen testen bij hetkanWEL, lees in dit artikel alles over onze ervaring.

The Lekker Company

The Lekker Company heeft zonnebrandcréme die 100% natuurlijk, plasticvrij en vegan is. Het zit dan ook in een kartonnen doosje en bevat minerale filters. Het is mooi compact omdat de samenstelling geen water bevat waardoor het ook makkelijk is om mee te nemen. De zonnebrand is geschikt voor zowel je gezicht als lichaam.

Happy Soaps

Happy Soaps heeft een zonnebrandstick en zonnebrand in een doosje, ook dit merk is dus plasticvrij. Daarnaast bevat het natuurlijke ingrediënten en is het handgemaakt in Nederland. De stick maakt het makkelijk te smeren en de minerale zonfilters beschermen je huid tegen de zon.

Lavera

Deze zonnebrandcrème biedt minerale (zink oxide) bescherming en werkt daardoor meteen. Synthetische zonnebrandbescherming doet z’n werk doorgaans pas na 30 minuten. De moleculen in dit soort crèmes absorberen de UV-straling. Als de moleculen verzadigd zijn, vallen ze uiteen en is het noodzakelijk om opnieuw te smeren. Minerale zonnebrandbescherming zoals dat van Lavera legt een laagje op de huid, waardoor één keer smeren voldoende zou moeten zijn. Het hetkanWEL testpanel testte de zonnelotion van Lavera, lees hier meer over de uitkomsten.

Lovea

Dit is een waterbestendige en huidvriendelijke zonnebrandcrème. Het bestaat voor honderd procent uit natuurlijke ingrediënten, gecertificeerd door Ecocert. Het product bevat geen synthetische parfum en geen parabenen. De zonnebrandcrème blijft net als de producten van Lavera op de huid liggen en werkt als een onzichtbaar schild. Het beschermt daardoor beter en irriteert minder snel.

Biosolis

De crème van Biosolis biedt ook minerale bescherming en is speciaal bedoeld voor mensen met extreme gevoeligheid voor de zon en zonneallergie. De toegevoegde Halianthusolie zorgt voor herstel. De meeste zonnebrandcrèmes hebben als hoofdingrediënt water, maar bij de producten van Biosolis is dat Aloë Vera. Daardoor is de crème zeer verzorgend, vochtinbrengend en beschermend.

Attitude

Dit is een parfumvrije zonnebrandcrème op minerale basis en is vrij van nanodeeltjes en schadelijke stoffen zoals parabenen en siliconen. De crème is zeer geschikt voor kinderen en mensen met een gevoelige huid. Dit merk heeft ook zonnebrand speciaal gericht op baby’s of kinderen. Ook hebben ze een zonnebrandstick.

Lush

De zonnebescherming The Sunblock van Lush is bijzonder. Het is te koop in een vaste vorm en je gebruikt het onder de douche. Na het wassen breek je een stukje van het blok af en smeer je jezelf in. Daarna spoel je je af en dep je jezelf voorzichtig droog. Enige nadeel: de zonnefilters worden langzaam afgebroken onder invloed van straling, na ongeveer twee uur moet je jezelf opnieuw insmeren.

Naïf

Dit merk begon met een focus op kinderen maar is snel uitgebreid naar volwassenen. De zonnebrandcrème bevat geen schadelijke stoffen en is allergeenvrij. In de crème zit een fysische filter. Deze trekt niet in de huid, maar laat een wittige waas achter.

Alphanova

Deze gecertificeerde biologische zonnebrandspray biedt een hoge bescherming. Het natuurlijke minerale filter beschermt tegen zowel UVA- als UVB-stralen. Het product is geschikt voor de gevoelige huid door de toevoeging van aloë vera, jojoba olie, sheabutter en tamanu olie. De ingrediënten zijn biologisch afbreekbaar.
Nu kun je zonder zorgen de zon in. Geniet ervan!

Verder lezen?

Wil je meer weten over die witte waas bij natuurlijke zonnebrand? In dit artikel gaan we er verder op in en leggen we je uit waarom dat precies is en wat het verschil is tussen minerale en chemische zonnefilters.

-Dit artikel bevat één of meer affiliate links-

Over de schrijver

17 gedachten over “10x huidvriendelijke zonnebrandcrème”

 1. De Consumentenbond heeft ook dit jaar de zonnecremes getest en wat bleek, de werkelijke SPF van Naïf is beduidend lager dan op de verpakking staat. De resultaten van dit onderzoek zijn begin mei bekend gemaakt.

  Dat minerale filters niet meer perse een witte laag achter hoeven laten is bij meerdere EcoCert-merken.

 2. Protección contra productos químicos sólidos, partículas en el aire. Equipo completamente impermeable. Por ejemplo, eliminación de amianto, entornos agrícolas durante las operaciones de pulverización.
  Protección por tiempo limitado contra salpicaduras de productos químicos líquidos. Por
  Tamaño: XL – XXL-XXXL
  Embalaje: 50 piezas Combinaisons

 3. Ik kijk altijd of een zonnebrandcreme minerale of synthetische filters heeft en zowel UvA en UVB filters heeft en parfum en parabenen vrij is. Vandaag mijn tweeling ingesmeerd met Lavera factor 50 voor kids. Vaker dan een keer. Ze zijn nog nooit verbrand. Maar deze keer dus wel en hoe! Je kon zien dat ik ze had ingesmeerd. Want op sommige plekken was het nog wit van de crème.
  Ik kan dus niet tevreden zijn over deze zonnebrandcreme helaas.

 4. Die van Lush zou ik toch echt niet huid- of milieuvriendelijk willen noemen. Bevat octocrylene, een synthetisch filter wat voor allergische reacties kan zorgen. Ook filter Octylmethoxycinnamate en Butyl Methoxydibenzoylmethane zijn synthetische filters die niet vriendelijk zijn voor het milieu, gelinkt zijn aan huidirritaties, en bovendien instabiel zijn ( vorming vrije radicalen)

 5. Pingback: Hoe zit het ook alweer met UV-straling?

Reacties zijn gesloten.