7x huidvriendelijke zonnebrandcrème

Ik weet niet hoe jij erover denkt, maar die eerste warme dagen van het jaar overvallen mij iedere keer weer. De hitte ben ik niet meer gewend en op een spontane eerste stranddag ben ik heel slecht voorbereid. Ik wurm mezelf in het bovenstukje van mijn bikini, maar kan het bijpassende broekje nergens vinden. De fles zonnebrandcrème vind ik ergens achterin het badkamerkastje, maar de inhoud stelt teleur. Gelukkig is de zomer nog lang en ben ik na die eerste stranddag zonder bijpassende bikini en zonbescherming uitgebreid op zoek gegaan naar een crème tegen de zon die goed bij mij past. 

Lavera

Deze zonnebrandcrème biedt minerale (zink oxide) bescherming en werkt daardoor meteen. Synthetische zonnebrandbescherming doet z’n werk doorgaans pas na 30 minuten. De moleculen in dit soort crèmes absorberen de UV-straling. Als de moleculen verzadigd zijn, vallen ze uiteen en is het noodzakelijk om opnieuw te smeren. Minerale zonnebrandbescherming zoals dat van Lavera legt een laagje op de huid, waardoor één keer smeren voldoende zou moeten zijn.

Lovea

Dit is een waterbestendige en huidvriendelijke zonnebrandcrème. Het bestaat voor honderd procent uit natuurlijke ingrediënten, gecertificeerd door Ecocert. Het product bevat geen synthetische parfum en geen parabenen. De zonnebrandcrème blijft net als de producten van Lavera op de huid liggen en werkt als een onzichtbaar schild. Het beschermt daardoor beter en irriteert minder snel.

Biosolis

De crème van Biosolis biedt ook minerale bescherming en is speciaal bedoeld voor mensen met extreme gevoeligheid voor de zon en zonneallergie. De toegevoegde Halianthusolie zorgt voor herstel. De meeste zonnebrandcrèmes hebben als hoofdingrediënt water, maar bij de producten van Biosolis is dat Aloë Vera. Daardoor is de crème zeer verzorgend, vochtinbrengend en beschermend.

Attitude

Dit is een parfumvrije zonnebrandcrème op minerale basis en is vrij van nanodeeltjes en schadelijke stoffen zoals parabenen en siliconen. De crème is zeer geschikt voor kinderen en mensen met een gevoelige huid.

Lush

De zonnebescherming The Sunblock van Lush is bijzonder. Het is te koop in een vaste vorm en je gebruikt het onder de douche. Na het wassen breek je een stukje van het blok af en smeer je jezelf in. Daarna spoel je je af en dep je jezelf voorzichtig droog. Enige nadeel: de zonnefilters worden langzaam afgebroken onder invloed van straling, na ongeveer twee uur moet je jezelf opnieuw insmeren.

Naïf

Dit product is gericht op de bescherming van kinderen. De zonnebrandcrème bevat geen schadelijke stoffen en is allergeenvrij. In de crème zit een fysische filter. Deze trekt niet in de huid, maar laat een wittige waas achter.

Alphanova

Deze gecertificeerde biologische zonnebrandspray biedt een hoge bescherming. Het natuurlijke minerale filter beschermt tegen zowel UVA- als UVB-stralen. Het product is geschikt voor de gevoelige huid door de toevoeging van aloë vera, jojoba olie, sheabutter en tamanu olie. De ingrediënten zijn biologisch afbreekbaar.
Nu kun je zonder zorgen de zon in. Geniet ervan!

Verder lezen?

Ben je momenteel druk in de weer met het kweken van een ‘beachbody’? Zo ja, dan is onderstaand lijstje misschien iets voor jou. Maar trouwens ook voor iedereen die graag sport. hetkanWel is op zoek gegaan naar de duurzame varianten van sportkledij.
Pexels Photo 317157 E1494517227519 1 E1496158467873

Over de schrijver

15 reacties op “7x huidvriendelijke zonnebrandcrème”

  1. Ik kijk altijd of een zonnebrandcreme minerale of synthetische filters heeft en zowel UvA en UVB filters heeft en parfum en parabenen vrij is. Vandaag mijn tweeling ingesmeerd met Lavera factor 50 voor kids. Vaker dan een keer. Ze zijn nog nooit verbrand. Maar deze keer dus wel en hoe! Je kon zien dat ik ze had ingesmeerd. Want op sommige plekken was het nog wit van de crème.
    Ik kan dus niet tevreden zijn over deze zonnebrandcreme helaas.

  2. Die van Lush zou ik toch echt niet huid- of milieuvriendelijk willen noemen. Bevat octocrylene, een synthetisch filter wat voor allergische reacties kan zorgen. Ook filter Octylmethoxycinnamate en Butyl Methoxydibenzoylmethane zijn synthetische filters die niet vriendelijk zijn voor het milieu, gelinkt zijn aan huidirritaties, en bovendien instabiel zijn ( vorming vrije radicalen)

  3. Pingback: Hoe zit het ook alweer met UV-straling?

Reacties zijn uitgeschakeld.