Vind je het ook altijd zo zonde om het loof van bospenen gewoon weg te gooien? Gerdien Dijkstra stuurde ons deze tip.
Van het zogenaamde wortelgroen van bospenen kun je overheerlijke wortelgroenpesto maken. Hoe? Zo:

Ingrediënten:
- 1 bosje fris wortelgroen (goed gewassen, steeltjes zoveel mogelijk verwijderen)
- 70 gram (ongebrande) cashewnoten
- 2 el edelgist
- 1 teentje knoflook
- ca. 100 ml olie, bijvoorbeeld koolzaadolie of milde olijfolie
- peper
- zeezout
- evt. drupje citroen
Bereidingswijze:
Doe alle ingrediënten in keukenmachine of de kom van je staafmixer, voeg 3/4 van de olie toe, en maal fijn tot een egale groene pasta. Als het mengsel te droog is kun je de rest van de olie er ook bij doen.
Heerlijk op (meergranen) stokbrood, bijvoorbeeld in combinatie met een eenvoudige -zelfgemaakte- tomatensoep.
Meer info is te vinden op de website van Gerdien.
Lees ook
[adrotate group=”1″]
Ninjatip tegen voedselverspilling: je eigen prei hergroeien
De schokkende feiten over voedselverspilling
2 gedachten over “Recept: pesto van wortelloof”
Dank voor dit heerlijke recept. Ik heb ook nog geexpirementeerd met champignons ipv edelgerst en hazel- ipv cashewnoten. Ook heel lekker.
Wat leuk dat jullie dit recept hebben gepubliceerd! Ik link graag nog even naar het e-kookboek waar het recept uit afkomstig is (met nog veel meer groene, plantaardige recepten) http://www.foodfocusexpo.nl/wp-content/uploads/2014/09/Food-Focus-Kookboek.pdf
Reacties zijn gesloten.