Op deze manier kan je in coronatijden romantische liefde vinden

Niet alleen wordt er in deze tijd volop geschreven over het eenzaamheidsvirus tijdens corona, maar ook over coronaproof daten. Want wat als je alleen bent, toch graag de liefde van je leven wilt tegenkomen, maar niet echt op een fysieke date kan gaan? Dan zijn er nog tal van andere opties, stelt manifestatiecoach Willemijn Welten. Vanaf maandag geeft ze een onlinecursus Romantisch Manifesteren. Hiervoor heeft ze een checklist gemaakt, die we alvast met haar doornemen. En onderaan vind je haar gratis meditatie voor romantische liefde te vinden.

Manifesteren

Er is geen beter moment dan deze pandemie om door middel van manifesteren je doelen te bereiken’ kopte de Britse Vogue laatst. En ook The Guardian vindt het niet verrassend dat we juist nu massaal het manifesteren aangrijpen om onze doelen te bereiken. Maar wat is manifesteren eigenlijk? Volgens De Volkskrant is de nuchtere definitie als volgt: door positief te denken en duidelijk te formuleren wat je wilt in het leven, zonder je vooraf te laten afschrikken door beren op de weg, kun je in ieder geval stappen ondernemen om iets te bereiken.

Of een meer spirituele uitleg: door een bepaalde intentie te zetten (‘ik wil romantische liefde vinden’) zend je iets uit naar het universum om dat vervolgens terug te krijgen, omdat je energie aansluit. Dit wordt ook wel ‘de wet van de aantrekkingskracht’ genoemd. Willemijn vertelde eerder al aan hetkanWEL hoe manifesteren precies werkt.

Romantische liefde vinden

Helaas werkt manifesteren niet zo simpel dat je van het universum krijgt wat je wilt door er simpelweg alleen maar de hele dag aan te denken. Onderhuids spelen namelijk allemaal overtuigingen, oordelen en angsten mee, die we dus onbewust ook het universum in slingeren. En daar gaat het vaak mis. Daarom heeft Willemijn, voorafgaand aan haar cursus, alvast een checklist gemaakt die voor iedereen nuttig is.

1.Hou ik van mezelf?

Whitney Houston zong het al: learning to love yourself is the greatest love of all. Het lijkt een open deur. “Vaak wéten we wel dat je eerst van jezelf moet houden (met al je shit), maar vóelen we het niet. Zo manifesteren we onbewust dat we de liefde (nog) niet waard zijn, omdat we dunner zouden willen zijn, of ambitieuzer, aardiger of attenter. Als je jezelf niet leuk genoeg vindt zoals je bent (met al je onhebbelijkheden en imperfecties) kan dat in de weg staan van romantische liefde vinden. Want als je jezelf afkraakt, is het moeilijk te geloven dat die romantische partner jou wél helemaal goed vindt zoals je bent. Maar als je helemaal gelukkig bent met jezelf, kan je samen shinen.”

2.Ben ik ook ok als ik alleen blijf?

“Als het antwoord ‘nee’ is, zit er een overtuiging op dat je iemand nodig hebt om gelukkig te zijn en dat is niet zo. Daarmee creëer je afhankelijkheid en uiteindelijk ongelijkwaardigheid. Bovendien straal je dan onbewust iets wanhopigs uit, en dat vinden mensen niet aantrekkelijk. Zorg er dus voor dat je het in je eentje prima naar je zin hebt, door jezelf te verwennen en te verzorgen. Trakteer jezelf op een maaltijd uit je favoriete restaurant of maak een luxe ontbijtje voor jezelf klaar. Ga dingen doen waar je blij van wordt. Selfcare is een trendy woord tegenwoordig, maar als je goed voor jezelf zorgt en voor je energie, dan straal je dat ook uit en dat is aantrekkelijk.”

Romantische Liefde Vinden

3.Kan ik het loslaten dat ik een partner wil?

“Wanneer je zeker weet dat je manifestatie uit gaat komen, heb je ook het geduld erop te wachten. Als je niet echt gelooft dat het goed gaat komen, kan je het verlangen naar een romantische partner niet loslaten en wordt het krampachtig. Dat werkt tegen je, want wat je uitstraalt manifesteer je (zie punt 2). Als je bang bent om alleen te zijn, is dat wat je aantrekt. Dan moet je eerst naar binnen gaan, je demonen in de ogen kijken en aan die angst werken.”

4.Heb ik het volste vertrouwen in het universum?

“Als je zeker weet dat het universum het je gunt om de romantische liefde te vinden, dan kan je het loslaten en ga je gewoon vol genieten van het leven, in plaats van je zorgen te maken. Dan verwen je jezelf en zorg je goed voor jezelf en doe je alles waar je zin in hebt. Dat werkt beter dan je druk maken en balen, omdat die ene persoon er nog steeds niet is.”

5.Geloof ik dat mijn droompartner bestaat?

“Als je niet gelooft dat hij of zij bestaat, kan je hem of haar ook niet aantrekken. Of als je überhaupt niet gelooft dat er iemand is die perfect voor je is. Veel mensen werpen hindernissen op. Dan denken ze bijvoorbeeld ‘ik wil iemand die spiritueel is en tegelijkertijd nuchter, maar zo’n persoon bestaat natuurlijk niet’. Maar jij bestaat zelf toch ook, dus waarom zou deze persoon niet bestaan?”

6.Vraag ik wat ik echt wil (maak ik geen compromis tussen denken en gevoel)?

“Veel mensen vragen iets wat ze denken te willen, maar dat is iets anders dan waar ze echt behoefte aan hebben. Ze vragen bijvoorbeeld om iemand die charmant en knap is, maar willen eigenlijk iemand die lief en attent is. Of ze vragen iemand die avontuurlijk is, maar willen eigenlijk iemand die betrouwbaar is en heel burgerlijk thuis komt eten.”

Romantische Liefde Vinden

7.Vind ik het mezelf waard?

“Als jij het jezelf waard vindt, dan geloof je ook dat je droompartner het waard vindt om bij jou te zijn. Heel veel vrouwen durven dat niet te geloven en hebben last van het imposter syndrome: straks komt mijn droompartner erachter dat ik helemaal niet zo leuk ben. Of: deze droompartner is alles waar ik van droomde: het is bijna too good to be true. Hoe kan ik ooit teruggeven wat hij of zij me geeft: dat ben ik niet waard. Daar moet je dan dus aan werken.”

8.Ben ik bereid de stappen te zetten die nodig zijn?

”Bij het manifesteren van een romantische liefde moet je echt verbinding maken met jezelf, je eigen energie en je ziel. Je moet voelen waar jouw angsten zitten, je onzekerheden en wat je verlangen is. Je moet de confrontatie aangaan met jezelf. Dat is de eerste stap. Vaak denken mensen dat de eerste stap het downloaden van een datingapp is, maar dat is niet altijd zo. Als je naar jouw ziel luistert, kom je er misschien wel achter dat je heel graag gitaar wilt leren spelen en daar kom je dan misschien wel je droompartner tegen. Maar als je heel wanhopig op gitaarles gaat, omdat je daar je droompartner wil tegenkomen, dan werkt het niet.”

“Mensen denken dat daten tijdens de lockdown moeilijker is, omdat je niet samen ergens koffie kan drinken of elkaar in de kroeg kan ontmoeten. Maar als je romantische liefde manifesteert, kan je hem of haar ook tegenkomen in de supermarkt, tijdens een wandeling op het strand of bijvoorbeeld omdat je via Instagram ineens een berichtje krijgt van een oud-klasgenoot. Liefde komt op onverwachte momenten naar je toe, als je het universum vertrouwt.”

Hier vind je de gratis meditatie van Willemijn om meer romantiek te manifesteren. Eerder deelden we al deze meditatie van Willemijn waarmee je het gelukshormoon oxytocine activeert.

Wil je meer weten over romantisch manifesteren? Bekijk dan hier de informatie over de onlinecursus, die maandag begint.

Wat zijn jouw ervaringen met (romantisch) manifesteren? Laat het ons weten door hieronder een reactie achter te laten.

Over de schrijver